Flux-stiri

Italia iese din starea de urgenţă de la sfârşitul lunii martie. Ce restricţii rămân în vigoare

  • Italia iese din starea de urgenţă de la sfârşitul lunii martie.
  • Masca rămâne obligatorie în spaţiile închise, inclusiv în şcoli, până pe 30 aprilie.
  • Obligativitatea de vaccinare se menţine până la sfârşitul anului doar pentru personalul medical.

Consiliul de Miniştri din Italia a aprobat, joi, în unanimitate, „foaia de parcurs” pentru relaxarea restricţiilor începând cu luna aprilie, după încetarea stării de urgenţă.

„Vreau să le mulţumesc tuturor italienilor pentru altruism, pentru răbdarea de care au dat dovadă în ultimii ani: suntem adesea percepuţi cu un simţ civic scăzut, însă am fost foarte buni în această pandemie, ar trebui să fim mândri„, a spus premierul Mario Draghi.

Vaccinurile au evitat aproape 80.000 de decese în plus în Italia doar în 2021, a adăugat premierul Draghi. În Italia se menţine obligativitatea certificatului verde sau a super-certificatului verde în anumite locaţii până pe 30 aprilie.

Însă, din 1 aprilie, birourile publice, magazinele, băncile, oficiile poştale, tutungeriile sau mijloacele de transport în comun din Italia nu vor mai cere certificatul verde.

De asemenea, din aprilie, va expira obligativitatea deţinerii super certificatului verde la locul de muncă pentru persoanele de peste 50 de ani. Cei care au depăşit această vârstă ar trebui să aibă doar un certificat simplu la locul de muncă.

Capacitatea stadioanelor din Italia va reveni la 100% de la 1 aprilie, iar pentru a avea acces va fi necesar certificatul verde simplu. Obligativitatea de vaccinare va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului pentru personalul medical.

De asemenea, se menţine obligativitatea măştilor în toate spaţiile închise, inclusiv în şcoli, până la 30 aprilie.

Totodată, în Italia se elimină carantina pentru persoanele care au fost în contact cu cei infectaţi. În izolare trebuie să stea, astfel, doar cei infectaţi. De asemenea, predarea online rămâne în vigoare în şcoli doar pentru elevii bolnavi de COVID.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că în prezent nu există dovezi care să sugereze că este nevoie de o a patra doză de vaccin, dar a precizat că guvernul ia totuși în considerare posibilitatea de a le administra persoanelor în vârstă.

The post Italia iese din starea de urgenţă de la sfârşitul lunii martie. Ce restricţii rămân în vigoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code