Flux-stiri

Rușii se bat pentru zahăr. Rafturile magazinelor rămân goale

RAFTURI GOALE ÎN RUSIARAFTURI GOALE ÎN RUSIA

  • Kremlinul a îndemnat populația să nu intre în panică și să nu facă provizii, dar există o lipsă de încredere în asigurările oficiale că rezervele vor rezista.
  • Procurorii ruși au început acum verificări în 26 de regiuni din cauza suspiciunilor de prețuri ridicate într-un mod fals.
  • Unele magazine au ajuns chiar să raționalizeze cantitatea pe care oamenii o pot cumpăra la un moment dat.

În Rusia, rafturile magazinelor rămân goale. Începe criza alimentelor de bază, după cum arată imaginile de la faţa locului. Bătaia s-a dat pentru cumpărarea unui pachet de zahăr într-un supermarket din Moscova.

Un videoclip postat de Liubov Tsybulska, fondatorul centrului ucrainean pentru comunicaţii strategice şi securitate a informaţiilor, arată un supermarket din Moscova unde un grup de oameni se ceartă pentru zahăr.

Rusia, de fapt, a decretat deja un blocare a exporturilor de zahăr alb şi brut până la 31 august şi de grâu, secară, orz şi porumb până la 30 iunie, cu scopul de a menţine stabilitatea pieţei interne.

Decretul a fost semnat de vicepremierul Victoria Abramchenko, după decizia luată în ultimele zile de Ministerul Industriei. Alte magazine au rafturile goale după ce cumpărătorii au luat cantităţi mari.

Anna, o localnică care a filmat altercația zgomotoasă, a declarat pentru portalul de știri Podyom că oamenii s-au comportat agresiv pentru că au fost speriați de rafturile goale.

„Erau rafturi goale – fără sare, fără zahăr, fără paste făinoase, fără hrișcă și doar orez scump„, a spus ea. „Oamenii au văzut brusc un cărucior cu zahăr și au fugit spre el. Au atacat acest cărucior, împingându-se unul pe altul în mod agresiv. Luau cât mai mult posibil pentru ei, fără să lase zahăr pentru ceilalți„, a spus Anna.

Rușilor li s-a spus să nu acapareze alimente, să nu golească rafturile, dar există o lipsă de încredere în asigurările oficiale că nu va exista o lipsă de suplimente pe fondul sancțiunilor occidentale din cauza războiului.

La începutul acestei luni, Metro.co.uk a relatat că rușii ar putea fi afectați în curând de penurie de alimente sau chiar de foamete ca urmare a sancțiunilor grele, potrivit expertului în sancțiuni economice Dr. Nathanael Tilahun.

The post Rușii se bat pentru zahăr. Rafturile magazinelor rămân goale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code