Flux-stiri

Irina Vereshchuk, vicepremier ucrainean „Cert este că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor soldaților uciși”

IRINA VERESHCHUKIRINA VERESHCHUK

  • Vicepremierul ucrainean a făcut noi declarații referitoare la situația din Ucraina și a coridoarelor umanitare.
  • Irina Vereshchuk a menționat că rușii nu cer extrădarea cadavrelor morților, a căror număr a trecut de 14.000.
  • Ucrainenii fac liste cu prizonierii de război din Rusia.

Irina Vereshchuk, vicepremier al Ucrainei, a spus că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor morților, al căror număr a depășit mult timp de peste 14.000.

„Întocmim liste cu victime și prizonieri de război din Federația Rusă și vom oferi informații părții adverse. Noi am pus problema găsirii cadavrelor morților. Cert este că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor”, a spus Irina Vereshchuk.

„Din cele nouă coridoare umanitare planificate, opt au funcționat astăzi. În Donețk, aproape 800 de mașini private au părăsit orașul Mariupol, aproape 2000 de oameni au ajuns în Zaporijjea. Convoiul cu camionul de combustibil, care a fost trimis astăzi la Berdiansk, a fost oprit. Continuați pe traseu abia mâine. Alte 10 autobuze vor fi trimise din Zaporijjea pentru a ridica locuitorii Mariupol din Berdyansk”, a transmis vicepremierul Irina Vereshchuk.

Referindu-se la regiunea Kiev, vicepremierul a menționat că 160 de persoane au plecat de la Borodyanka spre Zhytomyr. Din satul Shevchenkove din Brovary au plecat 1500. De asemenea, Irina Vereshchuk a spus că un total de 3.810 de persoane au fost evacuate prin coridoarele umanitare și au fost livrate aproximativ 40 de tone de alimente și medicamente.

„Am făcut apel la președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Peter Maurer, să ceară Federației Ruse să scoată rămășițele soldaților lor din Ucraina. Ucraina înființează Biroul Național de Informații. Vom crea ceva de genul unui fond de schimb pentru a ține evidența morților și a prizonierilor din Federația Rusă”, a adăugat vicepremierul Irina Vereshchuk.

The post Irina Vereshchuk, vicepremier ucrainean „Cert este că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor soldaților uciși” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code