Flux-stiri

Nostalgia sovietică: Peste 60% dintre ruși deplâng căderea URSS-ului

  • Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul.
  • În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%.
  • În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia.
  • 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Aproape două treimi dintre ruși (62%) regretă dizolvarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), care în luna decembrie a acestui an a împlinit 30 de ani, potrivit unui sondaj publicat astăzi de centrul de opinie publică FOM.

Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul. În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%. În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

În ceea ce privește tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat din nou, în luna decembrie a acestui an, dizolvarea URSS drept o „tragedie”. „Pentru mine, ca și pentru majoritatea cetățenilor, a fost o tragedie”, a declarat șeful de la Kremlin într-un interviu. În același timp, liderul rus a declarat în repetate rânduri că nu are planuri de a reînvia Uniunea Sovietică, deoarece este „imposibil și lipsit de sens”.

The post Nostalgia sovietică: Peste 60% dintre ruși deplâng căderea URSS-ului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code