Flux-stiri

România, în primele 50 de state de pe glob în clasamentul inovării

  • România e pe locul 49 din 132 în topul mondial al inovației 2022.
  • Bulgaria, Ungaria și Grecia depășec România la inovație.
  • Topul a analizat sofisticarea economiei, infrastructură și tehnologie.

România scoate apă din piatră seacă. Avem investițiile cele mai mici din Uniunea Europeană la capitolul cercetare și dezvoltare, dar, în mod surprinzător, rezultatele nu sunt așa rele.

Pe harta globală a inovației, suntem pe locul 49 din 132 de țări. Am depășit Chile și Arabia Saudită, dar înaintea noastră sunt mai toate țările din regiune. Bulgaria e pe 35, iar Ungaria e pe 34. Clasamentul a luat în calcul 81 de indicatori din şapte mari categorii, printre care sofisticarea economiei, infrastructură, creativitate şi branding.

Clasamentul e condus de Elveția, ale cărei reguli de proprietate intelectuală sunt considerate de clasă mondială. Estonia, o țară cu doar 1,3 milioane de locuitori, este pe locul 18, peste Norvegia, Noua Zeelandă sau Belgia. Statul baltic a devenit cea mai avansată societate digitală a planetei după ce guvernul a alocat sume imense pentru programe și scheme de dezvoltare a antreprenorilor și companiilor start-up. Spre comparație, România are cele mai mici alocări din UE pentru sectorul cercetare și dezvoltare.

Lucrurile ar putea să se schimbe pe viitor. Noile legi ale educației prevăd un Program Național de sprijinire a învățării științelor exacte, a ingineriei și matematicii.

The post România, în primele 50 de state de pe glob în clasamentul inovării appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code