Flux-stiri

Am trăit s-o vedem și pe asta. „Legământ cu Blestem”, semnat de Mitropolitul Olteniei

  • Mitropolitul Olteniei a publicat un document cu „legământ de blestem” .
  • Cine calcă pragul bisericii va fi „blestemat” , scrie în document.
  • Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei le ia partea celor de la Frăsinei.

Am trăit s-o vedem și pe asta! Preoții interziși în Biserică! Cine calcă pragul bisericii încalcă și porunca și se lasă cu blesteme. De la cine? Tot din partea preoților.

Șeful tuturor preoților din Oltenia, Înalt Prea Sfințitul Irineu, le interzice nu doar preoților, ci și credincioșilor să intre la Mânăstirea Frăsinei, de lângă Vâlcea.

Lăsați-ne doar pe noi cei care slujim acolo!” e mesajul de interdicție. El vine într-o perioadă în care biserica din România a fost lovită de mai multe scandaluri. Așa că preoții din satul Muereasca – acolo unde se întămplă povestea vor să rămână izolați.

Povestea a început cu mai bine de 150 de ani în urmă, când Sfântul Calinic de la Cernica a dat un blestem inspirat după regulile de la Muntele Athos: Femeile să nu aibă ce căuta în biserică! Asta pentru că acum două secole, când starețul nu era acasă, călugării s-au cuplat cu femeile. De atunci a apărut interdicția pe care Irineu de Oltenia și starețul Mănăstirii Frăsinei au dus-o la nivelul următor.

„Hotărâm, în numele Sfintei Treimi, ca, de acum înainte și până la sfârșitul veacurilor, nimeni (…) să nu mai coboare la această biserică. Cei care vor încălca această hotărâre să cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru„. , potrivit Arhiepiscopiei Râmnicului.

Pentru că vede și aude tot, Patriarhia a ieșit să facă ordine. Îi apără și îi păzește pe preoții mănăstirii Frăsinei – „Documentul e făcut ca ei să slujească doar în biserica mănăstirii, nu și la biserica de lângă” .

Totuși, mai spune Vasile Bănescu, purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei: „Cuvintele folosite erau vechi și prea grele, de aia pot fi interpretate greșit” . Așa că Mitropolitul Irineu ar face bine să să le explice credincioșilor decizia pe înțelesul lor. Cuvântul BLESTEM  poate duce pe căi greșite.

The post Am trăit s-o vedem și pe asta. „Legământ cu Blestem”, semnat de Mitropolitul Olteniei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 32 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code