Flux-stiri

Vânătoare de rețete în satele din Iași. Moldovenii vor să promoveze gastronomia tradițională cu o carte 3D

  • Moldovenii au plecat în căutarea rețetelor vechi de sute de ani.
  • Vor să promoveze gastronomia tradițională cu o carte 3D.
  • Poiectul costă 5.000 de euro și este finanțat cu fonduri europene.

Puterea fondurilor europene e nelimitată. Moldovenii au găsit rețeta succesului pentru turismul romănesc și o pun în aplicare cu bani europeni. La Iași a început vânătoare de rețete vechi de sute de ani.

Ca să promoveze gastonomia și să aducă turiști în România, mai multe grupuri de acțiune locală vor să facă o carte 3D cu rețete romanești vechi numită Aroma rețetelor locale” . Membrii GAL-urile au mers din casă în casă în satele din județul Iași și au găsit rețete tradiționale de alivancă, cârnați sau pastramă. 5.000 de euro din fonduri europene au accesat GAL-urile ca să găsească rețele tradiționale ascunse în Moldova.

Dacă mai au nevoie de bani pentru proiect, au de unde să ceară.

Premierul Nicolae Ciucă spune că România a absorbit anul trecut peste 70% din banii veniți de la UE – peste 11 miliarde de euro. E cea mai mare absorție de fonduri europene din 2007 și Ciucă crede că anul acesta putem să aducem în țară 95% din banii europeni.

The post Vânătoare de rețete în satele din Iași. Moldovenii vor să promoveze gastronomia tradițională cu o carte 3D appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code