Flux-stiri

Novak Djokovic a ajuns în Serbia după ce a fost expulzat din Australia

  • Acesta a zburat cu un avion din Dubai, acolo unde și-a făcut selfie-uri cu fanii săi.
  • Novak Djokovic a fost obligat să părăsească Australia pentru că nu s-a vaccinat anti-COVID.
  • Plecarea sa a fost decisă de trei judecători care au confirmarea anularea vizei.

Numărul unu mondial al tenisului, Novak Djokovic, sosește în Serbia cu un zbor din Dubai, după ce a fost obligat să părăsească Australia în timp ce începea Australian Open, punând capăt unei drame de două săptămâni legate de decizia sa de a nu se vaccina împotriva COVID.

Novak Djokovic a aterizat în Serbia, în capitala Belgrad, după ce a fost expulzat din Australia pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Numărul unu mondial al tenisului a sosit cu un zbor din Dubai puțin după ora locală 12.00, după ce a fost obligat să părăsească țara în momentul în care începea turneul de la Melbourne.

O mică mulțime, unii purtând steaguri sârbești, l-a așteptat în fața terminalului aeroportului Nikola Tesla, alături de jurnaliști. Plecarea sa a avut loc după ce trei judecători din Australia au confirmat anularea de către guvern a vizei sârbului și deportarea sa.

Judecătorii au confirmat anularea vizei din motive de interes public, ceea ce înseamnă că nu și-a putut apăra titlul de la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori. Djokovic spera să stabilească un nou record de 21 de titluri de Grand Slam la simplu, devansându-i pe Roger Federer și Rafael Nadal, care au și ei 20 de titluri de Slam în carieră.

Într-o declarație făcută în urma deciziei instanței, Djokovic s-a declarat „extrem de dezamăgit de această decizie” și a precizat că își va lua „o perioadă de timp pentru a se odihni și a se recupera”. El a adăugat: „Mă simt inconfortabil că în ultimele săptămâni s-a pus accentul pe mine și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc.”

Motivația completă a hotărârii în unanimitate va fi publicată în „zilele următoare”, Djokovic fiind obligat, de asemenea, să plătească cheltuielile de judecată ale guvernului.

Viza sa a fost revocată pentru a doua oară vineri, după ce ministrul imigrației, Alex Hawke, a declarat că prezența sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică.

The post Novak Djokovic a ajuns în Serbia după ce a fost expulzat din Australia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code