Flux-stiri

Nuntă regală în Danemarca. Prinţul Gustav a câştigat bătălia juridică şi s-a căsătorit cu scriitoarea Carina Axelsson

  • Nepotul lui Henrik, Prinţul Danemarcei (care a murit în 2018), nu s-a putut căsători din cauza unor clauze din testamentele bunicului său.
  • Danemarca sărbătoreşte nunta regală dintre Prinţul Gustav de Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 53 de ani, şi partenera lui de 20 de ani.
  • Bunicul mirelui, Henrik, decedat în 2018, stabilise prin testament că nepotul său trebuia să se căsătorească cu o femeie nobilă şi protestantă.

Nepotul lui Henrik, Prinţul Danemarcei (care a murit în 2018), nu s-a putut căsători din cauza unor clauze din testamentele bunicului său. După o lungă bătălie juridică, acesta a reuşit să se căsătorească cu scriitoarea americană Carina Axelsson.

Danemarca sărbătoreşte nunta regală dintre Prinţul Gustav de Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 53 de ani, şi partenera lui de 20 de ani, scriitoarea americană Carina Axelsson.

După un lung proces birocratic, nunta a avut un final fericit. Bunicul mirelui, Henrik, decedat în 2018, stabilise prin testament că nepotul, pentru a nu pierde dinastia, drepturile şi toate proprietăţile, trebuia să se căsătorească cu o femeie nobilă şi protestantă.

Partenera lui nu avea niciuna dintre aceste cerinţe, deoarece ea s-a născut dintr-o mamă mexicană şi un tată suedez, fără sânge albastru şi fiind de religie catolică.

Gustav nu s-a dat bătut şi a reuşit să fie eliminat din testamentul bunicului său, clauză care îl împiedica să se căsătorească cu iubita sa.

The post Nuntă regală în Danemarca. Prinţul Gustav a câştigat bătălia juridică şi s-a căsătorit cu scriitoarea Carina Axelsson appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code