Flux-stiri

O „amprentă umană”, descoperită de NASA în interiorul unui crater de pe Marte

  • Pe suprafața craterului Airy-0 de pe Marte, NASA a descoperit o ciudată „amprentă umană”, relatează National Geographic.
  • Craterul nu este nici pe departe cel mai mare de pe Planeta Roșie. Dimpotrivă, are un diametru de abia o jumătate de kilometru.
  • Această formațiune stâncoasă de pe Marte are o particularitate pe care nu o are niciun alt spațiu de la suprafață: pe praf pare să existe o amprentă umană.

Pe suprafața craterului Airy-0 de pe Marte, NASA a descoperit o ciudată „amprentă umană”, relatează National Geographic. Iată ce se știe despre el până acum.

Craterul nu este nici pe departe cel mai mare de pe Planeta Roșie. Dimpotrivă, are un diametru de abia o jumătate de kilometru. Cu toate acestea, această formațiune stâncoasă de pe Marte are o particularitate pe care nu o are niciun alt spațiu de la suprafață: pe praf pare să existe o amprentă umană.

Potrivit datelor NASA, acest lucru nu este nici pe departe un indicator al unor posibili coloniști extratereștri pe Planeta Roșie. Cu atât mai puțin de o civilizație inteligentă care a rămas ascunsă până acum. Dimpotrivă, din informațiile culese de Mars Reconnaissance Orbiter, pare a fi doar o parte a peisajului marțian.

Au trecut 138 de ani

Craterul Airy-0, unde a fost găsită „amprenta umană” pe Marte, face parte dintr-un crater mai mare. În timpul unui zbor de rutină, Mars Reconnaissance Orbiter a realizat o fotografie a suprafeței marțiene, care arată această formațiune stâncoasă ciudată. Imaginea a fost trimisă pe Pământ cu ajutorul tehnologiei NASA High-Resolution Imaging Science Experiment.

Nu este prima dată când omenirea știe despre acest crater. Dimpotrivă, spre sfârșitul secolului al XIX-lea, astronomul britanic George Biddell Airy l-a observat pentru prima dată. Prin urmare, i s-a dat numele său de familie pentru referințe viitoare, relatează Live Science. La 138 de ani de la descoperirea sa, craterul continuă să stârnească curiozitatea astronomilor.

Deși Airy descoperise deja această regiune de pe Marte, ea nu fusese niciodată observată cu o asemenea claritate sau rezoluție. Ca urmare, astronomii de la NASA au sugerat că pe suprafață pare să existe o „amprentă umană”. Deși nu este cazul, liniile de pe suprafață simulează o amprentă digitală similară cu cea pe care o avem noi, hominizii contemporani.

Potrivit lui Abigail Fraeman, cercetător planetar în cadrul roverului Curiosity, formațiunile observate în fotografie sunt cunoscute sub numele de „creste eoliene transversale (TARs)”. „TAR-urile sunt o caracteristică pe care o vedem în mod obișnuit în craterele și alte depresiuni de pe Marte”, a declarat Fraeman într-un comunicat. Și nu: din păcate, ele nu indică prezența vieții pe Marte – încă.

The post O „amprentă umană”, descoperită de NASA în interiorul unui crater de pe Marte appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code