Flux-stiri

O femeie indigenă a fost nominalizată la Curtea Supremă a Canadei într-un „moment istoric” 

  • Jurista Michelle O’Bonsawin ar deveni prima persoană indigenă care va face parte din Curtea Supremă a Canadei.
  • Președintele TRC spune că este nevoie de ,,perspective diverse” în instanță.
  • Numirea lui Michelle O’Bonsawin este a doua consecutivă care marchează istoria Curţii supreme.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a numit-o vineri pe judecătoarea indigenă Michelle O’Bonsawin în Curtea supremă a ţării, o premieră în această ţară care este în fază de reconciliere cu populaţiile sale indigene, scrie Reuters.

Membră a tribului Odanak, în Quebec, Michelle O’Bonsawin este de asemenea ,,perfect bilingvă” în franceză şi în engleză.

,,Sunt fericit să anunţ nominalizarea judecătoarei Michelle O’Bonsawin la Curtea supremă a Canadei, o instanţă recunoscută în lumea întreagă pentru soliditatea, excelenţa şi independenţa sa” , a declarat prim-ministrul Trudeau într-un comunicat.

Judecătoare la Curtea superioară din Ontario din 2017, Michelle O’Bonsawin s-a specializat de-a lungul carierei ei în numeroase domenii, precum sănătatea mintală şi drepturile persoanei.

O procedură consultativă urmează să aibă loc până la sfârşitul lui august în faţa Parlamentului, înainte ca ea să-şi preia atribuţiile.

Numirea lui Michelle O’Bonsawin este a doua consecutivă care marchează istoria Curţii supreme. Anul trecut, Mahmud Jamal a devenit prima persoană de culoare numită în Curtea supremă.

The post O femeie indigenă a fost nominalizată la Curtea Supremă a Canadei într-un „moment istoric”  appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code