Flux-stiri

Variola maimuței: EMA autorizează tehnica de injectare intradermică

  • Agenţia Europeană pentru Medicamente susţine injectarea intradermică a vaccinului împotriva variolei maimuţei.
  • Vaccinul a fost conceput pentru a fi injectat subcutanată.
  • Această tehnică ce utilizează o doză mai redusă de vaccin produce aceeaşi imunitate, cu un nivel echivalent de anticorpi ca şi cealaltă metodă.

Ţările europene pot administra vaccinul împotriva variolei maimuţei sub formă de injecţie intradermică, lucru care va permite imunizarea mai multor persoane, a anunţat vineri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), citată de Reuters.

Sfatul agenţiei europene este în concordanţă cu aşa-numita metodă de dozare fracţionată aprobată de autorităţile de reglementare din SUA. Conform acesteia, un flacon de vaccin poate fi folosit pentru a administra până la cinci doze separate, în loc de o singură doză, prin injectarea unei cantităţi mai mici intradermic.

Vaccinul a fost conceput pentru a fi injectat subcutanată.

Ca măsură temporară, autorităţile pot decide să utilizeze vaccinul sub formă de injecţie intradermică la o doză mai mică pentru a proteja persoanele cu risc în timpul actualului focar de variola maimuţei, în condiţiile în care aprovizionarea rămâne limitată.

Conform Reuters, recomandarea se bazează pe un studiu la care au participat aproximativ 500 de adulţi, care a comparat performanţa vaccinului administrat fie intradermic, fie subcutanat.

Cei care au primit injecţia intradermică au primit o cincime din doza subcutanată, dar au produs niveluri similare de anticorpi.

Cu toate acestea, agenţia avertizează că a existat un risc mai mare de reacţii locale, cum ar fi roşeaţa şi îngroşarea sau decolorarea pielii după injecţiile intradermice.

De la începutul lunii mai au fost raportate peste 40.000 de cazuri confirmate de variolă de maimuţă în peste 80 de ţări în care virusul nu este endemic.

The post Variola maimuței: EMA autorizează tehnica de injectare intradermică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code