Flux-stiri

O furtună de zăpadă a lovit Statele Unite ale Americii și Canada

zăpadăzăpadă

  • În Statele Unite ale Americii, o furtună de zăpadă și gheață a provocat daune majore.
  • Furtunile vor lovi o mare parte din treimea estică a țării.
  • În Canada este prognozat să se așeze 20 de centimetri de zăpadă.

O furtună de zăpadă aduce ninsori abundente și gheață în unele zone din Statele Unite ale Americii și Canada, iar milioane de persoane se află sub avertizare meteo. Mii de zboruri au fost anulate, iar în unele state din sud-estul țării au fost semnalate întreruperi de energie electrică.

Virginia, Georgia și Carolina de Nord și de Sud au declarat stare de urgență. Serviciul Național de Meteorologie al SUA a anunțat că furtuna va lovi o mare parte din treimea estică a țării în următoarele două zile, fiind așteptate peste 30 cm de zăpadă în unele zone.

Sistemul uriaș de furtuni se apropie de estul SUA dinspre Midwest. Zăpada și gheața ar putea duce la călătorii periculoase, întreruperi de energie electrică și deteriorarea copacilor, a avertizat NWS.

De asemenea, au fost prognozate posibile inundații de coastă în unele zone, inclusiv în orașul New York și în părți din Connecticut, cu avertismente că drumurile și infrastructura ar putea fi afectate. În provincia canadiană Ontario, care are graniță cu statul New York, Environment Canada a emis duminică dimineața avertismente de furtună pentru o mare parte din sud, unde se așteaptă ca ninsorile să înceapă duminică târziu, ora locală.

Toronto, capitala provinciei și cel mai mare oraș din Canada, este prognozat să se așeze 20 cm de zăpadă. Companiile aeriene americane au anulat cel puțin 2.400 de zboruri până duminică dimineața, ca urmare a vremii extreme, potrivit datelor de urmărire a zborurilor.

Aeroportul internațional Charlotte Douglas din Carolina de Nord a fost unul dintre cele mai afectate, cu aproape 90% din zboruri anulate, iar un mesaj de pe site-ul său a îndemnat pasagerii să se informeze la companiile aeriene înainte de a se deplasa la aeroport.

The post O furtună de zăpadă a lovit Statele Unite ale Americii și Canada appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code