Flux-stiri

O groapă comună în care au fost aruncați ucrainenii, găsită în Buzova

  • O groapă comună în care au fost îngropați zeci de ucraineni a fost găsită în apropierea orașului Kiev.
  • Trupurile au fost găsite într-un şanţ în apropierea unei benzinării.
  • Numărul tot mai mare de victime civile a declanşat un nou val de condamnări internaţionale faţă de Rusia.

O groapă comună în care au fost îngropați zeci de ucraineni a fost găsită în apropierea orașului Kiev, în Buzova. Şeful comunităţii Dmytrivka, care include Buzova, Taras Didych, a spus, pentru televiziunea ucraineană, că trupurile au fost găsite într-un şanţ în apropierea unei benzinării.

Cu toate acestea, nu a fost anunţat încă un număr al morţilor din acea groapă comună. „Acum ne întoarcem la viaţă, dar, în timpul ocupaţiei, am avut «punctele fierbinţi», mulţi civili au murit”, a declarat Didych.

Numărul tot mai mare de victime civile a declanşat un nou val de condamnări internaţionale faţă de Rusia, în special din cauza sutelor de morţi din oraşul Bucha, la nord-vest de Kiev, care, până săptămâna trecută, a fost ocupat de forţele ruseşti.

Dezastrul din Bucha: „Atât de mulţi morţi împreună nu am văzut niciodată”

Rodrigo Abd, 45 de ani, fotojurnalist Associated Press, este fotograful care a văzut primul scenele de groază din Bucha. Fotografiile sale, împreună cu cele ale colegului Vadim Ghirda, primii ajunşi la Bucha, au şocat opinia publică occidentală. Ei au documentat: situaţia gropilor comune, execuţiile sumare ale civililor şi minele lăsate peste tot de armata rusă în retragere.

„Am fost avertizaţi că Irpin şi Bucha sunt libere şi am plecat cât mai curând posibil. Duminică dimineața, am intrat în Bucha. Impactul a fost foarte greu. Am început să vedem un trup după altul. Un domn ne-a spus să mergem să vedem gropile comune şi am înţeles că ne confruntăm cu un masacru. Îngrozitor! Toţi cei care trăiesc acum au fost închişi în subsol timp de o lună, fie ascunşi, fie în închisoare şi au supravieţuit.

Ieri, am vizitat un apartament în care ruşii aveau sediu: azi au gătit în aer liber pentru cei care erau acolo. Au spus că sunt de o lună în pivniţă, fără curent sau apă. Sunt încă multe crame care nu s-au deschis, cu cât deschidem mai mult, am un sentiment, vom vedea grozăvii. Sunt mult mai mulți morţi, mult mai multe gropi comune. Multe alte Bucha”, spune fotograful, conform Mediafax.

The post O groapă comună în care au fost aruncați ucrainenii, găsită în Buzova appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code