Flux-stiri

Shanghai se confruntă cu o criză alimentară din cauza pandemiei

  • Shanghai a anunțat vineri un record de 21.000 de cazuri noi și o a treia zi consecutivă de testare COVID.
  • Majoritatea orașelor mari din China mențin restricțiile COVID.
  • Mai mulți angajați ai magazinelor au decis să doarmă la supermarket, ca să-și poată asigura aprovizionarea cu alimente.

Cel mai mare și mai bogat oraș din China, Shanghai, se luptă cu un focar de Covid, dar și cu foametea. O parte dintre localnici protestează că nu au alimente, din cauza prelungirii lockdown-ului. Autoritățile îi obligă pe cetățeni să stea în case de câteva săptămâni, în timp ce se fac testări masive. Criza de alimente provoacă, însă, revolte violente în anumite zone unde sunt sparte magazinele.

Politica Zero Covid a Chinei merge până la blocarea celui mai mare oraș cu 26 de milioane de locuitori, iar alte orașe au înăsprit, de asemenea, restricțiile, chiar și în locuri fără focare recente. Lockdown-ul și lipsa transportatorilor afectează aprovizionarea cu alimente și alte produse de primă necesitate.

Chinezii strigă și de la balcoane, dar statul nu doarme niciodată. Dronele sunt omniprezente și transmit avertismente sonore către cetățeni, ca să-și controleze „nevoia sufletească de libertate„. Mai mulți angajați ai magazinelor au decis să doarmă la supermarket, ca să-și poată asigura aprovizionarea cu alimente.

The post Shanghai se confruntă cu o criză alimentară din cauza pandemiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code