Flux-stiri

O jurnalistă ucraineană a fost capturată de către armata rusă

  • Jurnalista a fost capturată în urmă cu o săptămână, în timp ce se îndrepta către Mariupol.
  • Aceasta a fost reținută de către FSB-ul rus și s-a făcut un apel internațional pentru găsirea sa.
  • Locația acesteia nu este cunoscută, iar capturarea ei a fost făcută publică prin intermediul unei postări efectuate pe un cont de Twitter.

O jurnalistă ucraineană a fost capturată de către armara rusă. Într-o declaraţie, publicaţia Hromadske a oferit informația despre jurnalista Victoria Roshchyna. Aceasta a fost reţinută de FSB-ul rus. Jurnalista a fost capturată în urmă cu o săptămână, în timp ce se îndrepta către Mariupol.

„Jurnalista noastră, Victoria Roshchyna, este ţinută captivă de ocupanţii ruşi. Ea relata din punctele fierbinţi din estul şi din sudul Ucrainei încă de la începutul războiului ruso-ucrainean. Din 12 martie, nu am putut să o mai contactăm pe Victoria. După cum am aflat de la martori, în acel moment, jurnalista se afla în Berdianskul ocupat temporar”, au transmis colegii jurnalistei, citaţi de The Guardian.

Jurnalista a dispărut în apropierea zilei de 15 martie

Pe 16 martie, am aflat că, (probabil pe 15 martie), Victoria a fost reţinută de FSB-ul rusesc. În prezent, nu ştim unde se află aceasta. Facem apel la comunitatea ucraineană şi internaţională să ne ajute să o găsim şi să o eliberăm pe Victoria Roshchyna, jurnalista Hromadske”, au mai spus aceștia.

„Fosta mea colegă, strălucitul reporter Vika Roshchyna de la @hromadske, a fost, probabil, capturată de ruşi. Conform Hromadske TV, ea a fost reţinută de FSB în drum spre Mariupol. Nu s-a mai luat legătura cu ea de 6 zile”, spune şi jurnalistul Ostap Yarysh pe Twitter.

The post O jurnalistă ucraineană a fost capturată de către armata rusă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code