Flux-stiri

Susținătorii mitingului pro-război al lui Putin, aduși „cu forța” la manifestație

  • Rușii au declarat că au luat parte „cu forța” la mitingul lui Vladimir Putin.
  • Zeci de mii de oameni au mers pe stadionul Luzhniki, acolo unde au fluturat steagul Rusiei și au aplaudat discursul liderului de la Kremlin.
  • O parte dintre studenți a mărturisit pentru BBC că nu a știut motivul pentru care urma să vină pe stadion.

Rușii au declarat că au luat parte „cu forța” la mitingul lui Vladimir Putin, unde acesta a spus că armata țării va ieși învingătoare în ceea ce privește „operațiunea militară” din Ucraina.

Zeci de mii de oameni au mers pe stadionului Luzhniki, acolo unde au fluturat steagul Rusiei și au aplaudat discursul liderului de la Kremlin. Cu toate acestea, mai multe persoane care au luat parte la mitingul pro-război au declarat că au fost obligate să vină pe stadion.

„Voi fi aici pentru o vreme și, apoi, voi pleca… Cred că majoritatea oamenilor de aici nu susține războiul. Eu nu”, au fost cuvintele unui angajat al sistemului de transport în comun al metroului din Moscova, spuse pentru BBC. Mai mult decât atât, câțiva profesori au recunoscut că au participat forțat, iar elevii și studenții au beneficiat de o zi liberă pentru a veni la „concert”.

Susținătorii mitingului nu au știut motivul real pentru care au venit

Mai mult decât atât, o parte dintre studenți a mărturisit pentru BBC că nu a știut motivul pentru care urma să vină pe stadion, iar mai multe persoane au fost stânjenite de faptul că au fost prezente la miting, refuzând să își arate fața sau să își spună numele, conform New York Post.

La miting, participanții au asistat la interpretarea mai multor cântece patriotice, dar și la scandarea unor afirmații, precum: „Pentru o lume fără nazism” și „Pentru președintele nostru”.

„Știm ce trebuie să facem, cum să o facem și cu ce costuri. Și ne vom îndeplini absolut toate planurile noastre. Umăr lângă umăr, se ajută reciproc, se sprijină reciproc și, la nevoie, se protejează reciproc de gloanțe cu trupurile lor, ca niște frați. O astfel de unitate nu am mai avut de mult timp”, a spus Vladimir Putin în timpul mitingului.

The post Susținătorii mitingului pro-război al lui Putin, aduși „cu forța” la manifestație appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code