Flux-stiri

O mașină a intrat într-o trupă de carnaval belgiană și a ucis șase persoane

  • Circumstanțele exacte ale atacului sunt în curs de investigare, dar poliția a declarat că a fost exclus un atac terorist.
  • Incidentul a avut loc în micul oraș Strépy-Bracquegnies, situat la aproximativ 50 kilometri de capitala Bruxelles.
  • Mașina a intrat cu mare viteză în zeci de persoane care se pregăteau să ia parte la o paradă tradițională duminică dimineața.

O mașină a intrat cu mare viteză într-un grup de artiști belgieni de carnaval care pregăteau o paradă duminică dimineața devreme, ucigând șase persoane și rănind grav alte zece, au anunțat autoritățile, precizând că incidentul nu pare să fie un atac militant.

„În acest stadiu nu există elemente care să sugereze că atacul a avut un motiv terorist„, a declarat procurorul Damien Verheyen într-o conferință de presă. Poliția a negat informațiile din presă potrivit cărora mașina a fost implicată într-o urmărire de mare viteză. Incidentul a avut loc în satul Strepy-Bracquegnies din sudul Belgiei.

Jacques Gobert, primarul orașului vecin La Louviere, a declarat că între 150-200 de persoane erau adunate pentru a se pregăti pentru parada folclorică anuală, care implică costume și tobe, când a apărut vehiculul. „O mașină care circula cu viteză a intrat în mulțime. Șoferul și-a continuat apoi drumul„, a declarat Gobert.

Cele două persoane care erau în acea mașină, care a fost interceptată ulterior, au fost reținute. Poliția a precizat că sunt persoane din localitate, în vârstă de 30 de ani, și nu erau cunoscute anterior de poliție. În ultimii șapte ani, Belgia a încercat să elimine persoanele suspectate de legături cu militanții. O celulă a Statului Islamic cu sediul la Bruxelles a fost implicată în atacurile de la Paris în 2015, în care au murit 130 de persoane, și în cel de la Bruxelles în 2016, în care au murit 32 de persoane.

Lovirea vehiculelor în mulțimi a devenit tot mai frecventă ca armă folosită de militanții din Europa și de adepții supremației albilor din Statele Unite deoarece astfel de atacuri sunt ieftine, ușor de organizat și greu de prevenit de către autorități, spun experții.

„Cele mai profunde condoleanțe familiilor și prietenilor celor uciși și răniți în incidentul din această dimineață„, a scris pe Twitter ministrul belgian de interne Annelies Verlinden.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie o petrecere minunată s-a transformat într-o tragedie„, a adăugat ea.

Premierul Alexander De Croo, care este așteptat să viziteze locul faptei în cursul zilei de duminică, a declarat că este o „veste oribilă”.

The post O mașină a intrat într-o trupă de carnaval belgiană și a ucis șase persoane appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code