Flux-stiri

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România

Vaccin PfizerVaccin Pfizer

  • O tranșă nouă de vaccin, ce cuprinde 639.810 doze produse de Pfizer BioNTech vor ajunge luni în Aeroportul Otopeni din București și marți în aeroportul din Timișoara.
  • Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
  • Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 18.854.699 doze de vaccin destinate populaţiei eligibile 12+ produse de compania Pfizer.

O nouă tranşă de vaccin, ce constă în 639.810 doze destinate populaţiei eligibile, de la compania Pfizer BioNTech, sosesc în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni şi marţi pe aeroportul din Timişoara.

Transportul dozelor de vaccin către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, iar dozele de vaccin sunt distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 117.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 48.960 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 95.040 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 100.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 97.920 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 80.640 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 18.854.699 doze de vaccin destinate populaţiei eligibile 12+ produse de compania Pfizer, iar 12.703.638 au fost deja utilizate pentru imunizare.

În total, în România au fost administrate 16.598.759 de doze de vaccin.

The post O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code