Flux-stiri

Oamenii de știință fac noi cercetări. Ar putea fi folosiți coralii de mare pentru tratarea cancerului?

coralicorali

  • S-a demonstrat că substanța chimică, numită eleutherobin, are proprietăți citotoxice.
  • A fost descoperit pentru prima dată în anii 1990 într-un coral rar din largul coastelor Australiei.
  • De atunci, oamenii de știință nu au reușit să o găsească în cantități suficient de mari.

Oamenii de știință au făcut un nou pas important în căutarea unui nou tratament împotriva cancerului, după ce au descoperit o substanță chimică naturală anticancerigenă „Sfântul Graal” în coralii moi obișnuiți. Substanța chimică, numită eleutherobin, a fost identificată anterior într-un coral rar de lângă Australia în anii 1990. De atunci, oamenii de știință nu au reușit să o găsească în cantități suficient de mari pentru a fi utilizată în laborator.

Acum, cercetătorii de la Universitatea din Utah au descoperit că această substanță chimică evazivă este produsă și de coralii moi obișnuiți care trăiesc în largul coastelor Floridei. Echipa speră acum să recreeze coralul moale în laborator, în speranța de a produce substanța chimică în cantitățile mari necesare pentru teste riguroase.

Într-o zi, substanța chimică ar putea fi folosită ca un nou instrument de combatere a cancerului, potrivit echipei. Eleutherobinul este folosit de coralii moi ca mijloc de apărare împotriva prădătorilor, substanța chimică perturbând citoscheletul – un schelet cheie al celulelor.

Cu toate acestea, studiile de laborator au arătat că acest compus poate inhiba, de asemenea, creșterea celulelor canceroase. După ce a crescut în Florida, Dr. Paul Scesa, primul autor al studiului, a bănuit că toți coralii din zonă ar putea conține această substanță chimică evazivă. Dr. Scesa a adus mici eșantioane vii de corali din Florida la laboratorul din Utah, unde a început cercetarea.

În timp ce studiile anterioare au sugerat că eleuterobina este produsă de organisme simbiotice care trăiesc în interiorul coralilor, cercetătorii au suspectat că nu este așa. „Nu avea sens”, a declarat Dr. Scesa. „Știam că coralii trebuie să producă eleuterobină”. În laborator, cercetătorii au încercat să înțeleagă dacă codul genetic al coralului conținea instrucțiuni pentru producerea compusului.

Acest lucru s-a dovedit a fi dificil deoarece oamenii de știință nu știau cum ar trebui să arate instrucțiunile de fabricare a substanței chimice. „Este ca și cum ai merge în întuneric și ai căuta un răspuns atunci când nu cunoști întrebarea”, a declarat profesorul Eric Schmidt, co-autor principal al studiului.

Pentru a aborda această problemă, cercetătorii au căutat regiuni din ADN-ul coralilor care semănau cu instrucțiunile genetice pentru compuși similari din alte specii.

The post Oamenii de știință fac noi cercetări. Ar putea fi folosiți coralii de mare pentru tratarea cancerului? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code