Flux-stiri

Oficial: Bulgaria poate înlocui aprovizionarea cu gaze din Rusia, nu se va confrunta cu o penurie

  • Declaraţia vine la o zi după ce Gazprom a întrerupt fluxul către Bulgaria, alături de Polonia, pentru că a refuzat să plătească în ruble.
  • Bulgaria consumă aproximativ 3 miliarde de metri cubi de gaz pe an, din care peste 90% provin din Rusia.
  • Vicepremierul țării a mai declarat că dolarii pe care Bulgaria intenţiona să îi folosească pentru a plăti Gazprom pentru livrările din aprilie au fost returnaţi şi că Sofia nu poartă, în prezent, discuţii cu compania rusă pentru a rezolva problema.

Bulgaria poate înlocui întreaga aprovizionare cu gaze din Rusia şi nu se va confrunta cu o penurie de gaze în această iarnă, a declarat vicepremierul ţării, Assen Vassilev, citat de Sky News.

Declaraţia vine la o zi după ce Gazprom a întrerupt fluxul către Bulgaria, alături de Polonia, pentru că a refuzat să plătească în ruble.

Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaz pe an, din care peste 90% provin din Rusia.

„Putem înlocui întreaga aprovizionare cu gaze ruseşti cu aprovizionarea cu gaze din coridorul sudic de gaze, plus livrările de GNL în Grecia şi Turcia, iar acest plan este executat chiar acum„, a declarat Assen Vassilev, care este şi ministru de finanţe, pentru reporterii de la Bruxelles.

„Nu va exista nicio problemă de aprovizionare, nici măcar în timpul iernii”, a spus el după discuţii cu înalţi oficiali europeni

Vassilev a declarat că dolarii pe care Bulgaria intenţiona să îi folosească pentru a plăti Gazprom pentru livrările din aprilie au fost returnaţi şi că Sofia nu poartă, în prezent, discuţii cu compania rusă pentru a rezolva problema.

The post Oficial: Bulgaria poate înlocui aprovizionarea cu gaze din Rusia, nu se va confrunta cu o penurie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code