Flux-stiri

Oficial UE: Putin a ales cu un scop data de 22 pentru a răscoli lumea

  • Mai multe tancuri au intrat în regiunile din zonele: Donbas, Doneţk şi Lugansk.
  • Pe 22 februarie, se împlinesc 8 ani de la expulzarea fostului preşedinte Ianukovici din Parlamentul ucrainean şi de la victoria democraţiei.
  • Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a decis instituirea stării de urgență în toată Ucraina.

Un înalt oficial al UE a declarat că Putin a ales cu un scop data de 22 februarie pentru a începe răscoala și nimic nu a fost întâmplător. Mai multe tancuri au intrat în regiunile din zonele: Donbas, Doneţk şi Lugansk.

Data aleasă pentru această încălcare nu este întâmplătoare. Pe 22 februarie, se împlinesc 8 ani de la expulzarea fostului preşedinte Ianukovici din Parlamentul ucrainean şi de la victoria democraţiei”, a spus acesta despre acțiunile lui Putin.

Ca şi cum pauza s-ar fi terminat pentru Putin, aşa cum, să spunem, s-a sfârşit jocul democratic pentru Ucraina. Chiar a avut în minte această dată foarte clar”, este declaraţia lui Josep Borell, Înalt Reprezentant pentru politica externă a UE, la finalul Consiliului Afacerilor Externe extraordinare informal de la Paris. 

În acest timp, Ucraina se pregăteşte de ce poate fi mai rău. A început să înroleze rezervişti în armată (vârsta 18-60)”. Anunţul a fost făcut într-un mesaj al Statului Major al Forţelor Armate ucrainene, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a semnat decretul, a anunţat agenţia Tass. 

Din cauza acțiunilor lui Putin, Rada ucraineană a aprobat introducerea legii marțiale în Donbass

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a decis instituirea stării de urgență în toată țara, cu excepția regiunilor Donețk și Lugansk. Decizia trebuie aprobată de Rada Supremă.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut tuturor cetățenilor ucraineni să părăsească Rusia. Starea de urgență în Ucraina este prevăzută a fi introdusă pentru 30 de zile, regimul poate fi prelungit până la 60 de zile, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare.

De asemenea, parlamentul țării a susținut o lege care să permită cetățenilor săi să poarte arme de foc și a impus sancțiuni împotriva a 351 de ruși, inclusiv parlamentari care au susținut recunoașterea independenței celor două teritorii controlate de separatiști în estul Ucrainei.

The post Oficial UE: Putin a ales cu un scop data de 22 pentru a răscoli lumea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code