Flux-stiri

Oficialii de la Bucureşti şi Kiev păstrează ambiguitatea. „Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim şi de unde primim”

  • Ministrul ucrainean de externe a discutat cu oficialii români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă, despre necesitățile Ucrainei în ceea ce priveşte tehnica militară.
  • Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, menţionează că „lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”.
  • Un alt jurnalist a insistat şi a întrebat, din nou, dacă guvernul român a decis să ofere armament Ucrainei, dar Aurescu a refuzat să ofere un alt răspuns.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a discutat cu oficialii români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă, despre necesitățile Ucrainei în ceea ce priveşte tehnica militară: „Apreciez abordarea lor constructivă”.

„Am distribuit aceeaşi listă cu toţi membrii NATO şi membrii UE. Am spus că dacă fiecare ţară decide să ne ofere cel puţin un bun articol de pe listă, o să obţinem ceea ce ne dorim. Şi România cunoaşte această listă. Da, am ridicat această chestiune şi în faţa domnului prim ministru şi cu ministrul apărării şi cu Bogdan (Aurescu – n.r.) şi apreciez abordarea lor constructivă în acest sens. Dar lăsăm la decizia ţărilor să hotărască ce să facă. În anumite cazuri vedem că ţările pot furniza anumite arme, dar nu o fac pentru că nu vor să aibă o relaţie proastă cu Rusia. (…) Acesta nu e cazul României. Ce nu acceptăm este ipocrizia. Nu este cazul României. România a fost foarte sinceră, prietenoasă şi deschisă”, a declarat Dmytro Kuleba, într-o conferinţă comună cu Bogdan Aurescu.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, menţionează că „lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”.

Un alt jurnalist a insistat şi a întrebat, din nou, dacă guvernul român a decis să ofere armament Ucrainei, dar Aurescu a refuzat să ofere un alt răspuns.

„Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim şi de unde primim decât dacă e un anunţ public. Repet, politica României începând cu 24 februarie este una inteligentă”, a conchis Kuleba.

The post Oficialii de la Bucureşti şi Kiev păstrează ambiguitatea. „Armele, ca şi banii, necesită linişte. Nu spunem ce primim şi de unde primim” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code