Flux-stiri

Rusia anunță că vrea Transnistria: „Rușii de acolo sunt oprimați”

Un general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea Transnistriei de RusiaUn general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea Transnistriei de Rusia

  • Un general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea Transnistriei de Rusia.
  • Îngrijorător pentru cei ce cred că Republica Moldova poate fi o victimă a Rusiei, în discursul unui general de la Kremlin, se subliniază faptul că rușii sunt „oprimați” în acea zonă.
  • Invadarea Ucrainei a folosit același pretext, de „oprimare” a civilizației ruse din interiorul graniței Ucrainene.

Un general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea republicii separatiste Transnistria de Rusia. Republica Moldova se afla între ciocan și nicovală, mulți experți militari avertizând asupra vulnerabilității Republicii Moldova în fața unei invazii rusești.

Generalul-maior Rustam Minnekaev, comandatul adjunct al Districtului Militar Central, a anunțat că în primă fază planul operațiunii este de a cuceri sudul și estul Ucrainei.

Una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei”, a explicat generalul.  „Acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea și va influența facilitățile vitale ale forțelor militare ucrainene, porturile Mării Negre prin care produsele agricole și metalurgice sunt livrate către alte țări”, a explicat Minnekaev, potrivit TASS.

Îngrijorător pentru zona Republicii Moldova, generalul rus a vorbit despre importanța Transnistriei și despre oprimarea rușilor din acea zonă, pretext similar cu cel folosit de Putin pentru invadarea Ucrainei.

„Controlul asupra Sudului Ucrainei este o altă ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic, toți. a Europei, întreaga lume a fost împotriva noastră. Și acum același lucru, nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a adăugat el.

În încheiere, generalul a concluzionat într-un mod cinic: „Nu am început acest război, dar îl vom termina”. Semn că propaganda rusă nu se abate de la traseul clar de a ascunde adevărul.

The post Rusia anunță că vrea Transnistria: „Rușii de acolo sunt oprimați” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code