Flux-stiri

OMS: Omicron reprezintă un risc global „foarte ridicat” și ar putea avea consecințe grave

Autoritățile din Japonia au găsit o nouă tulpină a COVID-19, similă celei din Marea BritanieAutoritățile din Japonia au găsit o nouă tulpină a COVID-19, similă celei din Marea Britanie

  • Varianta a fost raportată pentru prima dată la OMS pe 24 noiembrie din Africa de Sud, unde infecţiile au crescut vertiginos.
  • Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces legat de Omicron, deşi sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua potenţialul Omicron de a trece de protecţia indusă de vaccinuri şi de infecţiile anterioare, a precizat OMS.
  • OMS, în cele mai recente recomandări, a reiterat că ţările ar trebui să folosească o „abordare bazată pe risc pentru a ajusta în timp util măsurile de călătorie internaţională”.

Cel mai sumbru avertisment OMS: Omicron reprezintă un risc global „foarte ridicat”, lumea trebuie să se pregătească.

Este posibil ca varianta Omicron a coronavirusului să se răspândească la nivel internaţional, prezentând un risc global „foarte ridicat” de valuri de infecţie care ar putea avea „consecinţe grave” în unele zone, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform Reuters.

Agenţia a îndemnat cele 194 de state membre ale sale să accelereze vaccinarea grupurilor cu prioritate ridicată şi, în anticiparea creşterii numărului de cazuri, să „se asigure că există planuri” pentru a menţine serviciile de sănătate esenţiale.

„Omicron are un număr fără precedent de mutaţii de vârf, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potenţial asupra traiectoriei pandemiei”, a precizat OMS. „Riscul global global legat de noua variantă … este evaluat ca fiind foarte ridicat”.

Până în prezent nu a fost raportat niciun deces

Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces legat de Omicron, deşi sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua potenţialul Omicron de a trece de protecţia indusă de vaccinuri şi de infecţiile anterioare, a precizat OMS.

„Creşterea numărului de cazuri, indiferent de o schimbare a gravităţii, poate reprezenta o solicitare copleşitoare pentru sistemele de sănătate şi poate duce la o creştere a morbidităţii şi mortalităţii. Impactul asupra populaţiilor vulnerabile ar fi substanţial, în special în ţările cu o acoperire vaccinală redusă”, a precizat instituţia.

Varianta a fost raportată pentru prima dată la OMS pe 24 noiembrie din Africa de Sud, unde infecţiile au crescut vertiginos.

De atunci, s-a răspândit în întreaga lume, noi cazuri fiind descoperite în Olanda, Danemarca şi Australia, chiar dacă tot mai multe ţări au impus restricţii de călătorie pentru a încerca să se izoleze. Japonia a anunţat luni că îşi va închide graniţele pentru străini, alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri.

OMS, în cele mai recente recomandări, a reiterat că ţările ar trebui să folosească o „abordare bazată pe risc pentru a ajusta în timp util măsurile de călătorie internaţională”.

The post OMS: Omicron reprezintă un risc global „foarte ridicat” și ar putea avea consecințe grave appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code