Flux-stiri

OMS: Sunt mai multe dovezi că Omicron provoacă simptome mai ușoare

  • OMS constată o oarecare diferețiere a numărului de cazuri COVID-19 și a deceselor.
  • Creșterea ratelor globale de vaccinare va reduce impactul Omicron.
  • Organizația solicită o coordonare globală în ceea ce privește dezvoltarea de vaccinuri.

OMS: Sunt mai multe dovezi că Omicron provoacă simptome mai ușoare. Apar tot mai multe dovezi că varianta Omicron a coronavirusului afectează tractul respirator superior, provocând simptome mai ușoare decât variantele anterioare și duce la o mare diferență, în unele locuri, între numărul ridicat de cazuri și ratele scăzute de mortalitate, a declarat marți un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Vedem din ce în ce mai multe studii care arată că noua variantă infectează partea superioară a corpului, spre deosebire de altele, care afectează plămânii și care ar fi provocat o pneumonie severă. Poate fi o veste bună, dar avem nevoie de mai multe studii pentru a dovedi acest lucru”, a declarat Abdi Mahamud, managerul de incidente al OMS.

De când varianta puternic mutantă a fost detectată pentru prima dată în noiembrie, datele OMS arată că s-a răspândit rapid și a apărut în cel puțin 128 de țări, prezentând dileme pentru multe națiuni și pentru oamenii care încearcă să își repornească economiile și viețile după aproape doi ani de probleme provocate de COVID. Cu toate acestea, în timp ce numărul de cazuri a atins recorduri istorice, ratele de spitalizare și de deces sunt adesea mai mici decât în alte faze ale pandemiei.

„Ceea ce vedem acum este diferența dintre cazuri și decese”, a spus el. Comentariile sale privind riscurile reduse de îmbolnăvire severă se potrivesc cu alte date, inclusiv cu un studiu din Africa de Sud, care a fost una dintre primele țări în care a fost detectat Omicron.

Cu toate acestea, Mahamud a emis, de asemenea, o notă de precauție, numind Africa de Sud un „caz aberant” deoarece are o populație tânără. Acesta a avertizat că transmisibilitatea ridicată a noii variante înseamnă că acesta ar deveni dominant în câteva săptămâni în multe locuri, reprezentând o amenințare pentru sistemele medicale din țările în care o mare parte a populației rămâne nevaccinată.

The post OMS: Sunt mai multe dovezi că Omicron provoacă simptome mai ușoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code