Flux-stiri

(P) Scaune auto copii – mituri și importanța lor

Ai nevoie de un scaun auto pentru sugari și copii mici? În acest articol vom vorbi despre importanța unui scaun auto copii și te vom ajuta să iei o decizie dacă ar trebui să investești în el.

Mulți părinți nu folosesc scaune auto pentru copii. Ei cred fie că un scaun auto copii este o investiție prea mare, fie îl consideră inutil? Dar este inutil?

Noi, părinții, credem de obicei că suntem foarte atenți la siguranța copiilor noștri și facem tot ce putem pentru a-i păstra în siguranță și protejați. Dar cei mai mulți dintre noi nu folosesc scaune de mașină – parțial din cauza miturilor care implică scaunele de mașină sau din cauza lipsei noastre de cunoștințe despre importanța scaunelor auto și modul de utilizare a acestora.

Deci, hai să vedem de ce ai nevoie de un scaun auto copii.

Importanța scaunelor auto

Pentru a înțelege de ce sunt importante scaunele auto, să începem prin a înțelege mai întâi ce se întâmplă într-un accident de mașină.

Când are loc un accident, un ocupant al mașinii fără centură de siguranță sau scaun auto copii va continua să se deplaseze cu aceeași viteză ca și mașina înainte de coliziune și, ca rezultat, va fi catapultat înainte – cel mai probabil fie pe tabloul de bord din față, fie pe spatele scaunului din față, în funcție de unde stă un copil sau un ocupant.

Scaunele auto și sistemele de reținere pot ajuta copilul să nu fie aruncat înainte și, astfel, joacă un rol major în reducerea severității rănilor și a șanselor de supraviețuire în caz de accident de mașină sau atunci când este implicat într-un accident.

Accidentele de vehicule cu motor sunt principala cauză de deces și răni pentru copii. Sistemele de siguranță pentru copii, sau scaunele de mașină, reduc riscul de rănire cu 71% până la 82% și reduc riscul de deces cu 28% în comparație cu copiii care poartă numai centurile de siguranță.

Mai mult de o treime dintre copiii sub 13 ani care au murit în accidente de vehicule de pasageri nu erau în scaunele auto sau purtau centurile de siguranță.

Siguranța scaunelor auto – Mituri și fapte

Mitul 1 – De obicei noi părinții ne gândim că dacă mergem cu viteză mică, putem purta copilul în brațe. Și brațele noastre sunt suficiente pentru a face ceea ce fac scaunele de mașină.

Afirmația de mai sus este falsă. Să vedem fizica de bază din spatele acestui lucru: într-un accident, greutatea corpului nostru este înmulțită cu viteza cu care călătorim. Asta înseamnă că, într-un accident la 40 km/h, un adult de 50 kg devine o forță de 2.000 kg – greutate mai mult decât suficientă pentru a zdrobi copilul. Adică dacă chiar reușești să ții copilul, ceea ce este puțin probabil, în același accident de 40 km/h, un copil de 3 kg se transformă într-o forță de 120 kg împotriva brațelor care îl țin.

Acesta este cel mai mare motiv pentru care un scaun auto copii este important: într-un accident, legile fizicii ne transformă în amenințări zdrobitoare la adresa copiilor pe care îi ținem în brațe. Scaunele auto pentru copii sunt concepute special pentru a nu fi periculoase.

Mitul 2 – De obicei noi părinții credem că copiii urăsc să meargă în scaunele de mașină.

Când copiii se dezvoltă, au tendința să exploreze și să învețe despre lumea din jurul lor. Dacă îi legi într-un scaun auto copii, s-ar putea să nu le placă și să-și arate rezistența. Dar după tot ce am învățat mai sus, poate ca acest lucru să fie un motiv suficient pentru a nu folosi un scaun auto? Până la urmă, când copiii nu vor să mănânce legume și fructe, uneori nu vor să facă baie sau să se spele pe mâini, nu vor să meargă la școală, îi facem să înțeleagă că aceste activități sunt bune pentru ei. Noi, ca părinți, îi ajutăm pe copiii noștri să înțeleagă că toate acestea sunt bune pentru sănătatea lor. În mod similar, îi putem face să înțeleagă că statul într-un scaun auto copii este necesar atunci când ești pe drum și asta pentru siguranța lor.

The post (P) Scaune auto copii – mituri și importanța lor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code