Flux-stiri

OMS: Variola maimuței nu este o urgență sanitară mondială pentru moment

OMS a decis că variola maimuței nu reprezintă încă o urgență sanitară globală.OMS a decis că variola maimuței nu reprezintă încă o urgență sanitară globală.

  • OMS a decis că variola maimuței nu reprezintă încă o urgență sanitară globală.
  • Deși au existat unele opinii diferite în cadrul comitetului, în cele din urmă au convenit prin consens că, în acest stadiu, focarul nu este o urgență de sănătate publică de interes internațional.
  • Alți experți susțin că epidemia a îndeplinit criteriile pentru a fi numită urgență.

Variola maimuței nu reprezintă încă o urgență de sănătate globală, a decis Organizația Mondială a Sănătății (OMS), deși directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat profund îngrijorat de această epidemie.

Sunt profund îngrijorat de epidemia de variolă a maimuței, aceasta este în mod clar o amenințare pentru sănătate în evoluție pe care eu și colegii mei din cadrul Secretariatului OMS o urmărim extrem de atent„, a declarat Tedros.

OMS a precizat, într-o declarație separată, că, deși au existat unele opinii diferite în cadrul comitetului, în cele din urmă au convenit prin consens că, în acest stadiu, focarul nu este o urgență de sănătate publică de interes internațional .

Eticheta de urgență globală” se aplică în prezent doar pandemiei de coronavirus și eforturilor în curs de eradicare a poliomielitei, iar agenția ONU a renunțat să o aplice în cazul epidemiei de variolă după sfatul unei reuniuni a experților internaționali.

Cercetările arată

În ultimele șase săptămâni au fost raportate peste 3.200 de cazuri confirmate de variola maimuței și un deces în 48, potrivit OMS.

Există vaccinuri și tratamente disponibile pentru variola maimuței, deși acestea sunt în cantități limitate.

Unii experți în domeniul sănătății globale au declarat că este posibil ca OMS să fi ezitat să facă o declarație deoarece declarația sa din ianuarie 2020, potrivit căreia noul coronavirus reprezenta o urgență de sănătate publică, a fost primită în mare parte cu scepticism în întreaga lume.

Dar alții au spus că epidemia a îndeplinit criteriile pentru a fi numită urgență.

Gregg Gonsalves, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Yale, care a consiliat comitetul, dar care nu este membru al OMS, a declarat sâmbătă, prin e-mail, pentru Reuters, că a considerat că decizia a fost greșită„.

Îndeplinea toate criteriile, dar au decis să renunțe la această decizie importantă„, a spus el.

The post OMS: Variola maimuței nu este o urgență sanitară mondială pentru moment appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code