Flux-stiri

Omul de afaceri care a pierdut 27 de miliarde de dolari, cea mai abruptă scădere a unei averi

o femeie numara dolari americani.o femeie numara dolari americani.

Miliardarul chinez Colin Huang, fondatorul platformei de comerţ electronic Pinduoduo Inc şi-a văzut averea scăzând cu 27 de miliarde de dolari după ce acţiunile companiei sale au scăzut.

Este cea mai mare scădere a unei averi înregistrată de Bloomberg Billionaires Index.

Pentru comparaţie, Hui Ka Yan, preşedintele Evergrande, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a pierdut 16 miliarde de dolari.

Un mogul chinez care deţine 28% din Pinduoduo, Colin Huang a fondat compania în 2015 şi a transformat-o rapid într-un gigant al comerţului electronic.

Potrivit Bloomberg, compania din Shanghai avea aproximativ 788 de milioane de utilizatori activi în 2020, iar valoarea sa de piaţă a ajuns la 178 miliarde de dolari înainte de a scădea la aproximativ 125 de miliarde de dolari.

Huang a renunţat la funcţia de director executiv şi a renunţat la funcţia de preşedinte în martie.

The post Omul de afaceri care a pierdut 27 de miliarde de dolari, cea mai abruptă scădere a unei averi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code