Flux-stiri

Protest de anvergură la Belgrad împotriva comunității LGBT. Protestatarii au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei

  • Mii de oameni au protestat în Belgrad înainte de parada LGBT Pride din 17 septembrie.
  • Printre protestatari – care purtau un steag masiv al Serbiei – s-au numărat grupuri care au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei.
  • Guvernele sârbe anterioare au interzis paradele gay în trecut, atragând critici din partea grupurilor pentru respectarea drepturilor omului.

Mii de activişti religioşi şi militanţi de dreapta au mărşăluit duminică prin capitala Serbiei, cerând autorităţilor să interzică marşul Gay Pride planificat pentru weekendul viitor.

Printre protestatari – care purtau un steag masiv al Serbiei – s-au numărat grupuri care au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei, relatează Reuters.

Într-o predică, şeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul Porfirije, a declarat că evenimentul EuroPride ameninţă valorile tradiţionale ale familiei.

,,Ei vor să profaneze sfinţenia căsătoriei şi a familiei şi să impună o uniune nenaturală ca substitut al căsătoriei” , a spus el mulţimii.

Grupurile LGBT şi cele de apărare a drepturilor au declarat în repetate rânduri că vor mărşălui sâmbăta viitoare, chiar dacă autorităţile vor anula marşul.

În trecut, guvernele sârbe au interzis paradele Pride, iar unele evenimente de la începutul anilor 2000 au fost marcate de violenţe.

Bruxelles-ul a declarat că Serbia trebuie să facă o serie de reforme pentru a deveni membră a UE, inclusiv îmbunătăţirea statului de drept şi a situaţiei drepturilor omului şi a minorităţilor.

The post Protest de anvergură la Belgrad împotriva comunității LGBT. Protestatarii au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code