Flux-stiri

Onet: Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia. Echipa de criză, alcătuită

  • Anunțurile oficiale în acest sens sunt așteptate în orele următoare.
  • „Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta este îndeplinirea ultimatumului cu care Vladimir Putin a amenințat recent”, se arată pe site-ul oficial.
  • „Toate serviciile juridice din cadrul CE lucrează pentru a stabili avizul în această privință”, a declarat Morawiecki.

Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia. În consecință, Ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză, conform informațiilor oferite de Onet. Anunțurile oficiale în acest sens sunt așteptate în orele următoare.

„Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta este îndeplinirea ultimatumului cu care Vladimir Putin a amenințat recent. În cursul zilei de astăzi, vor fi făcute anunțuri oficiale în acest sens”, se arată pe site-ul oficial, conform Business Insider.

„Informația, mai întâi despre o reducere semnificativă a transportului de gaze, și ,apoi, despre suspendarea acestuia astăzi a fost confirmată neoficial de Onet atât unor surse guvernamentale, cât și Companiei poloneze de petrol și gaze (PGNiG). Rușii nu au informat partea poloneză cu privire la motivele suspendării livrărilor”, a informat Onet.

Plata în ruble către Rusia este singura variantă pentru continuarea furnizării de gaz

„Toate serviciile juridice din cadrul CE lucrează pentru a stabili avizul în această privință. Ne vom ține de linia elaborată de CE. Dacă se va dovedi că plățile în ruble nu încalcă sancțiunile, atunci țările vor lua propria decizie în această privință.

Și vom lua în considerare și acest lucru. Dacă se va dovedi că o astfel de reglementare a plăților încalcă sancțiunile, atunci vom respecta cu strictețe această linie a CE”, a spus Morawiecki despre posibilitatea de a plăti gazul rusesc în ruble.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, râde de Uniunea Europeană și de tentativa europenilor de a renunța la gaz rusesc, pe care o consideră imposibilă.

Medvedev consideră că europenii nu vor avea de ales și vor fi nevoiți să cumpere, în continuare, gaz rusesc, chiar dacă plata se va face în ruble.

The post Onet: Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia. Echipa de criză, alcătuită appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code