Flux-stiri

ONU: Peste două milioane de persoane cu dizabilități sunt în pericol în Ucraina

  • Organizația Națiunilor Unite (ONU) raportează că milioane de persoane cu dizabilități, aflate în Ucraina, sunt în pericol și în imposibilitatea de a-și părăsi casele.
  • Un comitet al ONU s-a declarat „profund îngrijorat” de potențiala soartă a aproximativ 2,7 milioane de persoane cu dizabilități din Ucraina.
  • Specialiștii au citat rapoarte potrivit cărora mulți oameni sunt blocați sau abandonați în casele lor, în centrele de îngrijire și în orfelinate, fără provizii de bază sau medicamente.

Milioane de persoane cu dizabilități sunt în pericol în Ucraina, anunță reprezentanții Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Un comitet al ONU s-a declarat „profund îngrijorat” de potențiala soartă a aproximativ 2,7 milioane de persoane cu dizabilități din Ucraina.

Persoanele cu dizabilități au acces limitat sau nu au acces la informații de urgență, la adăposturi și la adăposturi sigure, iar multe dintre ele au fost separate de rețelele lor de sprijin, ceea ce le face incapabile să reacționeze la situație și să se orienteze în mediul înconjurător„, a declarat comisia ONU, potrivit Sky News.

Specialiștii au citat rapoarte potrivit cărora mulți oameni sunt blocați sau abandonați în casele lor, în centrele de îngrijire și în orfelinate, fără provizii de bază sau medicamente.

Comitetul pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, format din experți independenți, nu a precizat cum anume a obținut rapoartele.

Acesta a anunțat că puține persoane cu dizabilități au ajuns la granițele Ucrainei în calitate de refugiați „ceea ce indică faptul că multe dintre ele nu au reușit să fugă în siguranță”.

ONU este o organizație internațională fondată în 1945. În prezent, formată din 193 de state membre, ONU și activitatea sa sunt ghidate de scopurile și principiile cuprinse în Carta sa fondatoare.

The post ONU: Peste două milioane de persoane cu dizabilități sunt în pericol în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code