Flux-stiri

Orașul Herson nu mai este aprovizionat cu apă și curent. Primarul face un apel umanitar

  • În urma atacurilor repetate asupra orașului Herson, aprovizionarea cu apă și curent a încetat.
  • Primarul orașului a făcut un apel umanitar.
  • Singura modalitate de a intra în oraș este prin Crimeea.

Herson este un oraş important din punct de vedere strategic, situat la Marea Neagră. Acesta are o populaţie de aproape 300.000 de locuitori. În urma atacurilor repetate asupra orașului Herson, aprovizionarea cu apă și curent a acestuia a încetat, iar primarul a cerut oamenilor să ajute.

Trupele ruseşti sunt peste tot„, a declarat acesta. Primarul Ihor Kolykhaiev a spus, de asemenea, că viaţa merge înainte, dar toate serviciile oraşului sunt oprite. „Serviciile normale s-au oprit, nu mai au cum să funcţioneze„, a spus el pentru CNN. 

El a făcut, de asemenea, un apel la asistenţă umanitară, spunând că „producţia, infrastructura critică a fost suspendată. Oraşul a rămas fără energie electrică şi fără apă„. Kolykhaiev a spus că nu există nicio modalitate de a introduce ajutoare în oraş, deoarece singura modalitate de a le face să intre este prin Crimeea, din partea rusă.

Aşadar, ruşii vor să trimită ajutorul lor umanitar, dar locuitorii din Herson îl refuză. Pentru că sunt patrioţi şi nu vor ajutor de la ruşi. Ei vor ajutor de la ucraineni. Aşa că nu primim ajutor umanitar în acest moment„, a spus el. „Avem o mulţime de oameni aici care au nevoie. Avem bolnavi de cancer, copii care au nevoie de medicamente. Aceste medicamente nu ajung în prezent la ei„.

Zelenski se declară mulțumit de felul în care trupele ucrainene au luptat în Herson

„Am rezistat nouă zile de întuneric, nouă zile de rău. Aceasta este de trei ori mai mult decât se așteptau întunericul și răul. Strategic, totul este clar: ucrainenii sunt uniți de la Uzhgorod la Harkov, de la Kiev la Herson. pentru Gostomel, ei vor răzbuna Herson, Hersonul nostru, Hersonul ucrainean pe care au încercat să-l umilească astăzi, dar nu a ieșit.

Ocupatorii s-au gândit că ar putea opri televiziunea pentru ucraineni, să ne oprească comunicațiile, să ne ia mâncare, ar putea opri electricitatea. S-au gândit că asta i-ar obliga pe ucraineni să se supună. Dar, chiar dacă ne privați de oxigen, vom respiră adânc pentru a spune: «departe cu pământul nostru!»”, a declarat președintele ucrainean în urmă cu două zile.

The post Orașul Herson nu mai este aprovizionat cu apă și curent. Primarul face un apel umanitar appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code