Flux-stiri

Orban, atac la Iohannis: ”Președintele României nu poate fi partizan într-o competiție din partid, nu e constituțional nici moral”

Iohannis spune că nu sunt șanse ca noul guvern să fie învestit până la Crăciun. Aștept să vină cu o propunere. Că este Orban, accept, că e Cîțu, acceptIohannis spune că nu sunt șanse ca noul guvern să fie învestit până la Crăciun. Aștept să vină cu o propunere. Că este Orban, accept, că e Cîțu, accept

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri seara că preşedintele Klaus Iohannis nu poate să fie partizan într-o competiţie dintr-un partid: „Nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral nu poate să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul”.

Întrebat miercuri seara, la un post de televiziune, despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis de susţinere a lui Florin Cîţu la alegerile din PNL, Ludovic Orban a spus: „Preşedintele României nu poate să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent care este partidul politic respectiv. Nu am văzut nicio declaraţie publică a preşedintelui”.

Ludovic Orban susţine că o astfel de acţiune ar fi neconstituţională.

Preşedintele României nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. (…) Asta chiar excede Constituţia şi mai ales poate să creeze o problemă în Partidul Naţional Liberal. Pentru că dacă este ales un candidat care este sprijinit de preşedinte, toată lumea o să zică că preşedintele României a impus preşedintele, dacă nu este ales candidatul sprijinit de preşedintele României se poate crea percepţia că între PNL şi preşedintele României a apărut o fractură”, a mai spus liderul PNL.

Anunţul făcut de la New York, de la ONU, unde dl. preşedinte s-a dus să rezolve situaţia din Golf (este – n.r.) iarăşi o implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”, a spus miercuri şi liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Social-democratul spune că şeful statului se implică în viaţa politică „de şapte ani”.

Nu am văzut în atribuţiile preşedintelui, în Constituţie, să susţii sau să faci campanie pentru un partid, dar am auzit câteodată în discursul lui Cîţu şi europarlamentarului…. Batistuţă, îmi scapă numele acum… Rareş Bogdan, că au nu ştiu ce parteneriate cu preşedintele. Păi nu ar vrea să iasă să ne detalieze ce parteneriat au? Cum un anumit partid are parteneriat cu preşedintele sau preşedintele cu PNL? Să vedem şi noi dacă suntem în matca constituţională”, a adaugat Ciolacu.

Şeful statului a anunţat că o să participe la congresul PNL de sâmbătă şi că îl susţine pe Florin Cîţu.

The post Orban, atac la Iohannis: ”Președintele României nu poate fi partizan într-o competiție din partid, nu e constituțional nici moral” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code