Flux-stiri

Orele s-ar putea ține în Metaverse. Școala din mediul online trece la un alt nivel

  • O școală din Florida și-a anunțat intenția de a înființa o academie virtuală care va prelua școlarizarea gratuită a elevilor din luna august 2022.
  • Lecțiile în Metaverse le vor permite copiilor să aibă oportunități nemaiîntâlnite.
  • Tehnologia îi acaparează prea mult pe copii, iar aceasta ar putea duce la lipsa interacțiunii umane.

Profesorii au început să găsească modalități de a aduce școala într-o lume virtuală comună, iar cea mai bună metodă pare să fie chiar Metaverse. O școală din Florida și-a anunțat intenția de a înființa o academie virtuală care va prelua școlarizarea gratuită a elevilor din luna august 2022.

Lecțiile în Metaverse le vor permite copiilor să aibă oportunități nemaiîntâlnite. Sala de clasă ar putea fi transportată oriunde, iar acest tip de învățare ar deveni revoluționar. Sarei i-ar plăcea să aibă parte de o asemenea experiență.

„Ar fi o idee foarte interesantă, mai ales la unele materii cum ar fi istoria. Adică ar ajuta foarte mult să evoluăm în învățământ și ar ușura abilitățile de învățare. E chiar incredibil să poți să vezi fiecare oră cu niște ochelari VR CUT. Sper să se aplice și în România”, a spus Sara Oacheșu, elevă în clasa a IX-a.

Școala în Metaverse nu le surâde tuturor

Totuși, tehnologia îi acaparează prea mult pe copii, iar aceasta ar putea duce la lipsa interacțiunii umane. Asta crede Alina Roman, mama lui Andrei, elev în clasa a IX-a.

„Personal, consider că este prea mult. Copiii au nevoie să interacționeze atât cu adulți, cât și cu copii de vârsta lor. Ne îndreptăm către o izolare. Nu impusă, ci pe care o alegem noi”, a declarat aceasta.

Mirela Tanc este profesoară de limba română la școala gimnazială Oltea Doamna din Oradea. Este recunoscută pentru participarea la ”Global Teacher Prize”. În plus, își face elevii să iubească româna, predându-le prin intermediul jocurilor Minecraft și Fortnite. A testat și ochelarii VR cu elevii încă din 2018, dar nu e de acord cu orele predate în Metaverse.

„Am folosit și noi ochelarii VR și IR, dar, efectiv, îți dau o stare de amețeală, dacă îi folosești prea mult. I-am folosit cu copiii la predarea basmului, le-am pus copiilor să vizioneze basme, ca o alternativă la citit”, a spus Mirela.

The post Orele s-ar putea ține în Metaverse. Școala din mediul online trece la un alt nivel appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code