Flux-stiri

Organizația caritabilă deținută de Prințul Charles va fi investigată de poliție

  • Poliția urmează să investigheze organizația caritabilă a Prințului Charles după raportarea unor presupuse infracțiuni din anul 1925.
  • Decizia a venit ca urmare a unei evaluări a unei scrisori care ar fi fost scrisă de fostul valet al Prințului Charles.
  • Denunțarea Prințului Charles și a lui Fawcett a fost realizată de către grupul de presiune antimonarhie Republic.

Poliţia a declarat că investighează organizația deținută de Prințul Charles în legătură cu anumite infracţiuni, în conformitate cu prevederile unei legi de prevenire a abuzurilor din 1925.

Nu au avut loc arestări sau interogatorii, a precizat Met. Fundaţia Prinţului Charles a declarat că ar fi „nepotrivit să comenteze o anchetă în curs de desfăşurare”.

Decizia Met de a investiga vine ca urmare a evaluării unei scrisori care ar fi fost scrisă de fostul valet al prinţului Charles, Michael Fawcett. Aceasta a ieşit la iveală în presă în septembrie anul trecut.

La scurt timp după aceea, Fawcett s-a retras temporar. Ulterior, a demisionat din funcţia de director executiv al Fundaţiei Prinţului. Organizaţia caritabilă a anunţat o anchetă cu privire la acuzaţii.

Ce grad de implicare are Prințul Charles

Clarence House şi-a reiterat insistenţa anterioară potrivit căreia Prinţul Charles „nu a avut cunoştinţă de presupusa ofertă de onoruri sau de cetăţenie britanică pe baza donaţiilor către organizaţia sa de caritate„. Deși prinţul este preşedintele fundaţiei, nu este implicat în administrarea acesteia.

Prințul Charles și Fawcett au fost denunțați de către grupul de presiune antimonarhie Republic. „Sperăm că investigația va fi efectuată fără teamă sau favoruri și va fi atât de amănunțită pe cât este de necesar”, a declarat Graham Smith, directorul executiv.

Aceasta se referea la relatările din mass-media care susțineau că au fost făcute oferte de ajutor pentru a asigura onoruri și cetățenie pentru un cetățean saudit”, a adăugat poliția metropolitană în legătură cu decizia de investigare.

Ofițerii au ținut legătura cu Fundația Prințului cu privire la concluziile unei anchete independente privind practicile de strângere de fonduri”, a mai spus poliția, conform BBC.

The post Organizația caritabilă deținută de Prințul Charles va fi investigată de poliție appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code