Flux-stiri

Papa Francisc spune că Viktor Orban i-a mărturisit că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai

papa-franciscpapa-francisc

  • Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian „Corriere della Sera” într-un interviu publicat marți.
  • „Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a declarat Papa Francisc.
  • De asemenea, Papa Francisc a cerut o întâlnire la Moscova cu preşedintele rus, Vladimir Putin, potrivit aceluiași interviu.

Papa Francisc a declarat că premierul ungar, Viktor Orban, i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârșitul lunii aprilie, că președintele rus, Vladimir Putin, intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai – „Ziua Victoriei” în Rusia.

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian „Corriere della Sera” într-un interviu publicat marți.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a declarat Papa Francisc. „Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot.”

„Nu există suficientă voință pentru pace”, a spus Papa. „Sunt pesimist, dar trebuie să facem toate gesturile posibile pentru a opri războiul”.

Papa Francisc a cerut o întâlnire la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin

Papa Francisc a repetat declarațiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin și a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

În același interviu, Papa Francisc a declarat ă a cerut o întâlnire la Moscova cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru a încerca să oprească războiul din Ucraina, dar nu a primit niciun răspuns.

„Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu dorește să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate, cum să nu o oprești? Acum 25 de ani am trăit același lucru cu Rwanda”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, care a făcut o vizită, fără precedent, la ambasada rusă când a început invazia, a declarat că, la aproximativ trei săptămâni de la începerea conflictului, i-a cerut unui diplomat să îi trimită un mesaj lui Putin.

El a spus că mesajul a fost că este dispus să meargă la Moscova: „cu siguranţă, era necesar ca liderul de la Kremlin să permită o deschidere. Nu am primit încă un răspuns şi insistăm în continuare”.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimițând, în schimb, un reprezentant.

„Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Voi face tot ce pot. Dacă Putin a deschis ușa”, a spus el.

De asemenea, Papa a spus, pentru „Corriere Della Sera”, că patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, „nu poate deveni slujitorul la altar al lui Putin”, notează Reuters.

The post Papa Francisc spune că Viktor Orban i-a mărturisit că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code