Flux-stiri

Paradă militară cu mii de soldați în Coreea de Nord. Ar fi „defilat” și armele nucleare

Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei saleCoreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei sale

  • Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei sale, a declarat o sursă militară sud-coreeană.
  • Este o demonstraţie în care este posibil să fi fost incluse cele mai recente arme ale ţării, inclusiv arme nucleare.
  • Mii de soldaţi se antrenează de săptămâni întregi, au arătat imaginile din satelit, iar parada are loc după ce Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor sale balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei sale, a declarat o sursă militară sud-coreeană.. Agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap a scris că parada din Coreea de Nord s-a desfăşurat după apusul soarelui, citând surse militare anonime.

Se crede că evenimentul ar include unele dintre cele mai noi rachete ale Nordului, inclusiv cea mai mare rachetă intercontinentală Hwasong-17, care a fost testată pentru prima dată luna trecută.

Ultimele trei parade militare din Coreea de Nord au avut loc după lăsarea întunericului, iar mass-media de stat nu a relatat despre evenimente decât a doua zi. Presa de stat nu a raportat nicio paradă militară până luni seară, deşi agenţiile de presă au descris o serie de alte evenimente comemorative care au marcat cea de-a 90-a aniversare a fondării Armatei Revoluţionare Populare Coreene, potrivit Reuters.

Mass-media de stat nord-coreeană a anunţat duminică cum ţara a dobândit o „putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora şi pe care nimeni nu o poate atinge” sub conducerea liderului Kim Jong Un, o referire aparentă la armele sale nucleare.

Cel puţin 12 obiecte luminate au fost observate luni, în jurul orei 21:30 (12.30 GMT), deasupra centrului Pyongyangului, a relatat NK News, cu sediul la Seul, precizând că ar putea fi vorba de drone sau alte aeronave.

Piaţa principală Kim Il Sung din Pyongyang a fost puternic luminată, iar mulţi oameni au fost văzuţi îndreptându-se spre zonă, a relatat site-ul NK News.

Coreea de Nord foloseşte adesea paradele pentru a dezvălui noi arme. Cele mai recente parade au inclus Hwasong-17, precum şi noi rachete hipersonice şi rachete lansate de pe submarine.

The post Paradă militară cu mii de soldați în Coreea de Nord. Ar fi „defilat” și armele nucleare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code