Flux-stiri

Patru avocați vor să o apere de sancțiunile statului rus pe jurnalista care a denunțat propaganda rusească, în direct, la televiziunea de stat

Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova este căutată de patru avocați care au anunțat public că vor să o apere, după ce aceasta a întrerupt luni seară jurnalul de știri al televiziunii controlate de stat, Channel One, apărând în spatele prezentatoarei cu o pancartă și strigând sloganuri de denunțare a războiului din Ucraina.

Actul de protest al jurnalistei față de războiul din Ucraina a determinat patru avocați să o caute și să îi propună să o reprezinte în fața statului rus.

Cei patru avocați – Anastasia Kostanova, Daniil Berman, Dmitri Zakhvatov și Anri Tsiskarishvili – nu au identificat locul în care este rețnută Marina Ovsyannikova.

Ovsyannikova nu a răspuns, marți, la telefon, potrivit avocatului Anastasia Kostanova.

Eu și colegii mei am căutat toată noaptea jurnalista care a fost reținută în clădirea Channel One, dar nici postul de poliție din centrul de televiziune în sine, nici departamentul de poliție Ostankino nu au primit confirmarea că ea se afla acolo, iar avocații nu au reușit să identifice precis unde se află. Asta înseamnă că o ascund de avocații ei și încearcă să o priveze de asistență juridică și, se pare, încearcă să pregătească cea mai severă urmărire penală„, a spus Kostanova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a numit, marți, „huliganism” actul de disidență al jurnalistei

Kremlinul a calificat marți drept „huliganism” actul de disidență al Marinei.

În ceea ce o privește pe această femeie, este vorba de huliganism. Canalul și cei care ar trebui să o facă vor ajunge până la capăt„, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a continuat prin a lăuda canalul de stat ca fiind un pilon al știrilor obiective și oportune.

Televiziunea de stat este principala sursă de știri pentru multe milioane de ruși și urmărește îndeaproape linia Kremlinului, conform căreia Rusia a fost forțată să acționeze în Ucraina pentru a demilitariza și „denazifica” țara și pentru a-i apăra pe vorbitorii de limbă rusă de acolo împotriva „genocidului”. Ucraina și cea mai mare parte a lumii au condamnat acest lucru ca fiind un pretext fals pentru o invazie a unei țări democratice.

Marina Ovsyannikova a apărut, luni, seară, la televiziunea de stat din Rusia, Channel One, în timpul difuzării unui jurnal de știri, ținând în mâini o pancartă pe care era scria: „NU RĂZBOIULUI. Opriți războiul. Nu credeți propaganda. Aici vă mint„. O altă frază, care semăna cu „Rușii împotriva războiului”, era parțial ascunsă.

The post Patru avocați vor să o apere de sancțiunile statului rus pe jurnalista care a denunțat propaganda rusească, în direct, la televiziunea de stat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code