Flux-stiri

Pentagonul deschide un centru de coordonare în Germania pentru livrările de arme către Ucraina

  • Departamentul american al Apărării a înființat un centru în Germania pentru a monitoriza și coordona livrările de arme către Ucraina în contextul conflictului militar cu Rusia.
  • Pe lângă personalul american, noul centru include personal din alte 15 națiuni care se va ocupa de asistența militară din partea celor peste 40 de țări.
  • Austin și secretarul de stat american Antony Blinken au sosit duminică în Capitala ucraineană Kiev pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Zelenski.

Departamentul american al Apărării a înființat un centru în Germania pentru a monitoriza și coordona livrările de arme către Ucraina în contextul conflictului militar cu Rusia, a declarat un înalt oficial militar american, relatează CNN, citat de RT.

Cu sediul la sediul bazei Comandamentului European al SUA din Stuttgart, centrul lucrează în strânsă cooperare cu ceea ce el a descris ca fiind un organism de coordonare a donatorilor condus de un general britanic.

Pe lângă personalul american, noul centru include personal din alte 15 națiuni care se va ocupa de asistența militară din partea celor peste 40 de țări care s-au întâlnit marți la baza aeriană americană din Ramstein, Germania.

Consultările de la bază, prezidate de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, s-au axat pe asistența pentru Ucraina și la ele au participat țări care nu fac parte din NATO.

Austin și secretarul de stat american Antony Blinken au sosit duminică în Capitala ucraineană Kiev pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Zelenski, căruia i-au promis mai mult ajutor militar.

Pentagonul a declarat săptămâna trecută că Washingtonul a oferit Kievului asistență de securitate în valoare de aproape 3,4 miliarde de dolari de când Rusia și-a început operațiunea militară în Ucraina, la 24 februarie.

Pentagonul a declarat săptămâna trecută că Washingtonul a oferit Kievului asistență de securitate în valoare de aproape 3,4 miliarde de dolari de când Rusia și-a început operațiunea militară în Ucraina, la 24 februarie.

The post Pentagonul deschide un centru de coordonare în Germania pentru livrările de arme către Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code