Flux-stiri

Peste 800.000 de americani au decedat din cauza coronavirusului

Peste 800.000 de americani au decedatPeste 800.000 de americani au decedat

  • Peste 800.000 de americani au murit din cauza coronavirusului.
  • SUA au atins luni pragul de 50 de milioane de cazuri confirmate de Covid-19.
  • Ultimele 100.000 de decese au avut loc în doar ultimele 11 săptămâni

Peste 800.000 de americani au murit din cauza coronavirusului. Cel mai mare număr de decese înregistrat la nivel naţional în urma pandemiei, relatează BBC. SUA au atins luni pragul de 50 de milioane de cazuri confirmate de Covid-19.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate şi a celor în vârstă. În 2021 au murit mai mulţi americani decât în 2020.

În SUA, numărul deceselor creşte din nou într-un ritm alarmant.

În ultimele 11 săptămâni s-au înregistrat 100.000 de decese

Ultimele 100.000 de decese au avut loc în doar ultimele 11 săptămâni. Un ritm mai rapid decât în orice alt moment, în afară de valul de iarna trecută.

„Valurile de îmbolnăviri la care asistăm vor continua până când imunitatea la nivelul populaţiei va fi suficient de ridicată pentru a le preveni. Pur şi simplu, încă nu am ajuns acolo”, a declarat Dr. Keri Althoff, epidemiolog la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Au trecut mai mult de 650 de zile de când primul pacient american care a murit din cauza Covid-19 a fost raportat în, Washington. Oficialii din domeniul sănătăţii publice au atribuit, de atunci, decese anterioare virusului.

De când vaccinul Pfizer – primul vaccin aprobat în SUA – a fost lansat iarna trecută, au fost înregistrate alte aproape 300.000 de decese.

Experții în sănătate publică încă încearcă să afle ce impact ar putea avea noua variantă Omicron în această iarnă. Oficialii îi îndeamnă pe americani să își facă vaccinuri de rapel pentru a combate diminuarea protecției.

The post Peste 800.000 de americani au decedat din cauza coronavirusului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code