Flux-stiri

Piaţa crypto, în cădere liberă. Bitcoin scade la minimul ultimelor 18 luni

CRIPTOMONEDECRIPTOMONEDE

  • Bitcoin a căzut miercuri la minimul ultimelor 18 luni, trăgând după sine şi token-uri mai mici şi adâncind o prăbuşire a pieţei declanşată de creditorul cripto Celsius, care a îngheţat în această săptămână retragerile clienţilor, relatează Reuters.
  • Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu până la 7,8%, la 20.289 dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020.
  • Bitcoin a pierdut aproximativ 28% de vineri, mai mult de jumătate din valoarea sa în acest an şi cu aproximativ 70% de la maximul record de 69.000 de dolari din noiembrie.

Bitcoin a căzut miercuri la minimul ultimelor 18 luni, trăgând după sine şi token-uri mai mici şi adâncind o prăbuşire a pieţei declanşată de creditorul cripto Celsius, care a îngheţat în această săptămână retragerile clienţilor, relatează Reuters.

Sectorul monedelor digitale a fost sub presiune în această săptămână după ce creditorul american de criptomonede Celsius a îngheţat retragerile şi transferurile între conturi, alimentând temerile de contagiune pe pieţele deja zguduite de dispariţia recentă a tokenurilor terraUSD şi luna.

Aşteptările privind creşteri mai accentuate ale dobânzilor din partea Rezervei Federale americane, pe măsură ce inflaţia în cea mai mare economie a lumii creşte, au exercitat, de asemenea, presiuni asupra activelor riscante, de la criptomonede la acţiuni.

Fondurile cripto au înregistrat ieşiri de 102 milioane de dolari săptămâna trecută, potrivit administratorului de active digitale CoinShares.

Valoarea pieţei globale de criptomonede s-a prăbuşit cu 70%, ajungând sub 900 de miliarde de dolari, de la un vârf de 2.970 de miliarde de dolari în noiembrie, arată datele CoinMarketCap.

Criptomonedele mai mici, care tind să se mişte în tandem cu bitcoin, au scăzut şi ele. Ether, al doilea cel mai mare token, a scăzut cu până la 12%, la 1.045 dolari, un nou minim al ultimelor 15 luni.

The post Piaţa crypto, în cădere liberă. Bitcoin scade la minimul ultimelor 18 luni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code