Flux-stiri

PNL a decis prin vot să intre la guvernare cu PSD. Orban: E o gravă trădare

PNL a decis, luni seara, prin vot, să intre la guvernare cu PSD, au spus surse politice pentru Aleph News.

Potrivit sursei citate 50 de lideri PNL au votat pentru continuarea negocierilor cu PSD, 21 s-au împotrivit.

Printre cei care au fost împotriva alianței cu PSD au fost Ciprian Ciucu, președintele PNL București, Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, Ludovic Orban, Monica Anisie, Antonel Tănase, Raluca Turcan, Cristian Băcanu, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Au fost 22 de colegi care au votat împotrivă. E greu de spus câte voturi au fost „pentru”. S-a supus la vot propunerea lui Florin Cîțu. Este o gravă trădare a alegătorilor care au votat cu PNL”, a spus, luni seara, Ludovic Orban.

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal s-a reunit, luni seara, la Vila Lac, pentru a discuta despre posibilitatea deschiderii negocierilor pentru formarea unui guvern alături de PSD.

Guvernul ar trebui să fie votat până pe 1 decembrie.

Ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern

Marcel Ciolacu a anunțat luni seara ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianță cu PNL și UDMR.

Șeful PSD a spus că decizia privind începerea negocierilor cu PNL a fost luată fără discuții aprinse în interiorul partidului.

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare… Îs mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului… Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a mai spus că PNL și PSD trebuie să-și împartă ministerele Justiției și Finanțelor deoarece sunt ministere avizatoare.

„Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”,

Președintele PSD a dezvăluit ce nume ar putea să propună partidul pentru viitorul guvern.

„S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți… colegii cer ca prima linie a partidului… și eu solicit să mergem cu prima linie”, a spus Ciolacu.

Pe lista cu posibili miniștrii sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila și Gabriela Firea.

Ciolacu a mai spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să aștepte ca politicienii să finalizeze negocierile pentru a convoca partidele la consultări.

„Dacă va intra în altă logică, PSD va merge cu propria propunere de premier”, a declarat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a recunoscut că prioritatea unei alianțe PSD-PNL nu va fi schimbarea Constituției în sensul transformării României în republică parlamentară.

„Avem un grup de lucru din luna februarie, eu nu m-am implicat ca să nu politizez subiectul s-a discutat și această modificare, dar nu cred că aceasta este urgența României”, a precizat Ciolacu.

The post PNL a decis prin vot să intre la guvernare cu PSD. Orban: E o gravă trădare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code