Flux-stiri

Poliția a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor din Paris după realegerea lui Macron

proteste în Franțaproteste în Franța

  • Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene față de protestatarii violenți din Franța.
  • După câștigarea alegerilor de către Macron, protestatarii au avut manifestații în mai multe orașe importante din Franța.
  • Macron a învins-o duminică pe Marine Le Pen.

Poliția a atacat și a pulverizat gaze lacrimogene asupra manifestanților din centrul Parisului care protestau după ce președintele Emmanuel Macron a fost reales duminică, arată imaginile de pe rețelele de socializare.

Poliția a încercat să disperseze o mulțime formată în majoritate din tineri care se adunaseră în cartierul central Chatelet pentru a protesta, au arătat imaginile de pe Twitter. Macron a învins pe liderul de extremă-dreapta, Marine Le Pen, în turul doi de scrutin de duminică, obținând un al doilea mandat de cinci ani.

Deși Macron a câștigat cu o marjă confortabilă, se aștepta ca rata de abținere să se stabilească la cel mai ridicat nivel din 1969 încoace, o parte substanțială a alegătorilor nefiind dispusă să voteze nici pentru Macron, nici pentru Le Pen.

Între primul tur de scrutin și turul doi de duminică, studenții au protestat în fața Sorbonei din Paris și a altor universități, exprimându-și dezamăgirea față de alegerea oferită.

După miezul nopții, în piață au rămas aproximativ 100 de persoane, care insultau forțele de ordine și scandau „Noi suntem anti-fasciști”. Poliția a blocat toate căile de acces în piață. Manifestanților li s-au alăturat tineri radicali din grupul Black Bloc, care au început să arunce cu obiecte în poliție.

Conform datelor transmise de presa națională din Franța, au avut loc proteste în mai multe orașe ale țării în seara de duminică. Sute de oameni au protestat față de Macron, dar și față de Le Pen.

The post Poliția a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor din Paris după realegerea lui Macron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code