Flux-stiri

Politica sănătății este cea mai grea boală. Mesajul premierului de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer

  • Nicolae Ciucă: „Am un mesaj optimist pentru bolnavii de cancer: suntem alături”.
  • 100.000 de bolnavi noi de cancer sunt diagnosticați anual.
  • În fiecare an mor 50.000 de bolnavi de cancer.

România devine oficial nu doar țara cu cele mai multe sărbători, ci și țara cu premierul care vrea să bifeze orice zi specială.

La o zi după ce le-a urat doar în scris Românilor de Pretutindeni, pentru că era duminică, ieri Nicolae Ciucă s-a dus în Parlament să vorbească de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer.

Ciucă a recunoscut că nu are o statistică clară legată de supraviețuitori, dar a promis că va schimba asta.

50.000 de oameni mor în fiecare an de cancer. În pandemie, lucrurie s-au agravat, OMS spune că 55% din țări au avut disfunctionalități în serviciile oncologice. Pentru că medicii au evitat expunerea la COVID și multi pacienti nu s-au testat, Organizatia Europeană a Cancerului a estimat, vara trecută, că există un milion de cazuri de cancer nediagnosticate.

În stilul clasic, Ciucă a mai făcut o gafă: „Statul român trebuie să abandoneze dialogul.”

„Sunt profund emotionat sa ma aflu la acest eveniment”, a spus Prim-ministrul.

„Mesajul meu este unul de optimism pentru bolnavii oncologici din Romania. Să fiți puternici, să nu abandonați lupta! Nu sunteți singuri, suntem alături de dumneavoastră pentru a vă ajuta.”

„Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate”.

The post Politica sănătății este cea mai grea boală. Mesajul premierului de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code