Flux-stiri

Polonia acuză Germania că o lasă fără tancurile promise. Nemții se scuză: „Nu avem”

Polonia acuză Germania că o lasă fără tancuri.Polonia acuză Germania că o lasă fără tancuri.

  • Preşedintele polonez a acuzat Berlinul că nu şi-a respectat angajamentul de a trimite noi tancuri pentru a înlocui vehiculele pe care Polonia le trimisese în Ucraina pentru a ajuta această ţară să se apere în războiul împotriva Rusiei.
  • Guvernul german a respins afirmaţiile preşedintelui polonez Andrzej Duda. Germanii vorbesc despre o neînțelegere.
  • „Nu şi-au îndeplinit această promisiune. Şi, sincer, suntem foarte dezamăgiţi de acest lucru”, a declarat Duda, stârnind atenţia presei.

Preşedintele polonez a acuzat Berlinul că nu şi-a respectat angajamentul de a trimite noi tancuri pentru a înlocui vehiculele pe care Polonia le trimisese în Ucraina pentru a ajuta această ţară să se apere în războiul împotriva Rusiei. Duda a anunțat că nemții nu și-au îndeplinit promisiunea de a livra tancuri, considerându-se „dezamăgit”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a ripostat miercuri, susţinând că guvernul german a fost clar de la început că va trebui „să vadă ce poate livra”.

„A existat o solicitare clară din partea poloneză de a transfera tancuri de luptă principale Leopard 2A7 de ultimă generaţie în Polonia, dar problema este că Bundeswehr-ul însuşi are doar un număr mic – aproximativ 50 – de aceste tancuri”, a spus el, adăugând că, deşi „mai multe sunt în pregătire, acestea nu stau pe un şantier auto sau pe un sit de fabrică nicăieri; ele trebuie să fie fabricate”.

Hebestreit a spus că aceste circumstanţe au fost comunicate în mod clar Varşoviei. Așadar, Germania nu are ce tancuri să livreze Poloniei. În aceste condiții, guvernul de la Varșovia va trebui să se reorienteze spre alți parteneri militari pentru a-și reîntregi flota de tancuri.

Armata Germaniei a fost criticată în dese rânduri de specialiști pentru că este slab dotată și pregătită. Acest lucru se poate explica și prin reticența guvernelor din ultimele decenii de a investi considerabil în forțele militare, de teama de a nu isca controverse în Europa. După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, dezvoltarea unei armate puternice a devenit un subiect sensibil în Germania.

Nu doar Polonia are probleme cu promisiunile Germaniei, ci și Ucraina. Guvernul de la Kiev nu a primit deocamdată armamentul promis de nemți, existând voci care-i acuză pe germani că fac jocurile rușilor. Realitatea poate fi mult mai simplă și mai tragică pentru germani: armata lor e slab pregătită.

The post Polonia acuză Germania că o lasă fără tancurile promise. Nemții se scuză: „Nu avem” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code