Flux-stiri

Polonia avertizează că atacul rusesc asupra bazei din apropierea graniței este un mesaj pentru „întreaga NATO”

Viceministrul polonez de externe, Marcin Przydacz, a avertizat luni că atacul forțelor ruse de duminică asupra unei baze aflate la 20 de kilometri de graniță, în urma căruia au murit cel puțin 35 de persoane, a fost un mesaj pentru „întreaga NATO”.

În cea de-a 19-a zi de la invazia Rusiei în Ucraina, rușii și ucrainenii vor negocia din nou, de data aceasta prin videoconferință, în vederea încetării ostilităților, în timp ce pericolul de escaladare a conflictului a crescut odată cu bombardarea unei instalații militare foarte aproape de granița cu Polonia și cu presupusul ajutor militar și economic cerut de Moscova Chinei.

Atât rușii, cât și ucrainenii au sugerat în ultimele zile că a existat o oarecare îmbunătățire a climatului negocierilor și că, potrivit membrilor delegației ruse, „putem vorbi de progrese semnificative”. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că obiectivul său este de a obține o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin.

Ministrul ucrainean de externe a declarat luni, pe contul său de Twitter, că, pentru cei din străinătate „care se tem să nu fie târâți în cel de-al treilea război mondial, Ucraina ripostează cu succes”. Dmytro Kuleba a declarat că au nevoie de ajutor pentru a riposta cu „arme și mai multe sancțiuni împotriva Rusiei” pentru a o „izola complet”.

Pentru cei din străinătate care se tem să nu fie „târâți în cel de-al treilea război mondial”. Ucraina ripostează cu succes. Avem nevoie de tine să ne ajuți să luptăm. Furnizați-ne toate armele necesare. Să aplice mai multe sancțiuni Rusiei și să o izoleze complet. Ajutați Ucraina să îl forțeze pe Putin să eșueze și veți evita un război mai mare.

The post Polonia avertizează că atacul rusesc asupra bazei din apropierea graniței este un mesaj pentru „întreaga NATO” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code