Flux-stiri

Polonia construiește un zid pentru a bloca migranții

zid Poloniazid Polonia

  • Polonia și-a sigilat granița cu Belarus cu sârnă ghimpată.
  • Zidul de metal înalt de 5,5 metri al Poloniei se întinde pe distanța de 180 km.
  • Natalia Gebert este activist și aduce ajutoare migranților și celor de la azil.

350 de persoane, inclusiv 51 de copii au primit ajutoare în trei săptămâni. Polonia vrea să țină migranții departe
și a început construcția unui zid de 394 de milioane de dolari. Totul după ce vara trecută, mii de persoane din Orientul Mijlociu și Africa au avut altercații cu polițiștii de frontieră. Mai există și pericolul migranților ce vin prin Belarus. Aceștia folosesc Polonia ca țară de tranzit pentru a ajunge în Germania.

Această construcție se va încheia în iunie, dar rețineți că bariera electronică va fi construită în paralel și va fi complet operațională până în septembrie”, a declarat Anna Michalska de la poliția de frontieră.

Polonia și-a închis granița cu Belarus și a crescut numărul polițiștilor de frontieră. În tot acest timp, UE caută soluții pentru a întări frontierele. De asemenea, oficialii europeni se gândesc la noi reglementări prin care migranții să se poată întoarce în țările de origine, dacă acestea devin sigure.

Partea belarusă este pregătită să facă orice când vine vorba de provocări, așa că trebuie să fim pregătiți pentru orice fel de eveniment”, a transmis comandantul adjunct Arkadiuzs Tomaszewski.

Zidul însă se lovește de criticile ecologiștilor, care spun că construcția nu va opri migranții, dar va distruge una dintre cele mai curate păduri din Europa. Natalia este activist și în fiecare zi aduce ajutoare migranților din Polonia
Timp de trei săptămâni, aceasta a susținut 350 de persoane, dintre care 51 de copii.

Zidul îi oprește doar pe cei cu dizabilități, pe cei slabi, pe cei bolnavi. Nu îi împiedică pe oamenii disperați care fug de pericol să încerce să treacă. Zidurile în general nu funcționează. Oriunde te uiți: Gaza, granița cu Mexic sau în Egipt. Oriunde este un zid, sub el este un oraș subteran”, a spus Natalia Gebert, activist de mediu.

The post Polonia construiește un zid pentru a bloca migranții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code