- Dacă vă puteți da seama ce părți ale corpului sunt stresate, vă puteți concentra pe calmarea și relaxarea lor.
- Apoi, respiră adânc și concentrează-te asupra prezentului, fără a lăsa mintea să se rătăcească.
- vei dori să îți relaxezi întregul corp, începând cu partea de sus și apoi coborând în jos, câte o parte pe rând.
Există multiple motive pentru care vă puteți trezi, dar cea mai mare preocupare va fi întotdeauna aceea de a vă întoarce la somn. Dr. Meadows spune că există câteva trucuri de somn de două minute pe care le puteți profita la maximum pentru a vă întoarce ușor la somn.
Prima metodă este o idee care durează două minute, practic doar îți limpezești mintea și te concentrezi asupra unui loc calm, cum ar fi să fii într-o canoe pe un lac calm sau într-o pădure înconjurată de natură. De asemenea, vei dori să îți relaxezi întregul corp, începând cu partea de sus și apoi coborând în jos, câte o parte pe rând.
Dacă cele două minute de somn de mai sus nu sunt suficiente, puteți adăuga și tapotarea corpului în rutina dumneavoastră. Body tapping este un sistem foarte simplu care este folosit în mod obișnuit de persoanele cu anxietate. În timp ce încercați să adormiți, pur și simplu bateți cu degetele în anumite puncte de pe față și claviculă. Apoi, respiră adânc și concentrează-te asupra prezentului, fără a lăsa mintea să se rătăcească. Repetați acest proces până când adormiți.
Puteți, de asemenea, să completați ceea ce oamenii de știință numesc o scanare a corpului. Aceasta, practic, vă permite să deveniți mai conștient de ce părți ale corpului dumneavoastră sunt stresate. Nu este chiar un mod de a te duce la somn în două minute, dar dacă vă puteți da seama ce părți ale corpului sunt stresate, vă puteți concentra pe calmarea și relaxarea lor. Acest lucru vă va ajuta în cele din urmă să vă întoarceți la somn mai repede.
The post Un expert în somn explică cum să adormi la loc în două minute appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor