Flux-stiri

Rusia afirmă că a lansat lovituri asupra trupelor ucrainene în mai multe regiuni

războiul din Ucrainarăzboiul din Ucraina

  • La est și la sud de aceasta, Rusia și-a concentrat forțele timp de luni de zile în provinciile Lugansk și Donețk.
  • Au fost găsite fragmente de obuze de obuziere Caesar de fabricație franceză.
  • Nivelurile de radiații la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămân normale, potrivit ministerului.

Rusia a afirmat sâmbătă că forțele sale au lansat atacuri asupra pozițiilor ucrainene în mai multe părți ale Ucrainei și a acuzat Kievul că a efectuat bombardamente în apropierea centralei nucleare din Zaporojie.

Forțele rusești și-au desfășurat loviturile în regiunile Kherson, Mykolaiv, Harkov și Donețk, potrivit ministerului, care a adăugat că forțele ucrainene au desfășurat o ofensivă nereușită în apropiere de Pravdyne, în Herson. Nivelurile de radiații la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămân normale, potrivit ministerului. Acesta a precizat că sâmbătă au fost înregistrate două incidente de bombardamente ucrainene în apropierea centralei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a negat că forțele ucrainene ar fi efectuat bombardamente în apropierea instalației din sudul țării.Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardarea centralei Zaporojie.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU a adoptat joi o rezoluție prin care a cerut Rusiei să pună capăt ocupației instalației. Alexey Kulemzin, primarul orașului Donetsk din estul Ucrainei, controlat de separatiștii pro-ruși, a declarat pe Telegram că patru persoane au fost ucise de bombardamente într-o zonă centrală a orașului. Au fost găsite fragmente de obuze de obuziere Caesar de fabricație franceză, a adăugat Kulemzin.

Între timp, agenția de știri TASS a citat autoritățile locale din regiunea rusă Belgorod, care au declarat că o persoană a fost ucisă de bombardamentele ucrainene. în ultimele săptămâni, forțele ucrainene au recucerit teritoriul deținut anterior de forțele ruse în regiunea nord-estică Harkov. La est și la sud de aceasta, Rusia și-a concentrat forțele timp de luni de zile în provinciile Lugansk și Donețk, pentru a extinde teritoriul deținut de separatiștii susținuți de Moscova din 2014.

The post Rusia afirmă că a lansat lovituri asupra trupelor ucrainene în mai multe regiuni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code